אסאדו בחרדל ודבש

מנה בשרית ברוטב יין ועגבניות, מתכון מרשים שכולם אוהבים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
אסאדו בחרדל ודבש
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • נתח אסאדו "אדום אדום" 1.5 ק"ג.
  • 2 כפות שמן זית.
  • 5 שיני שום
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים.
  • 1 ראש סלרי, מנוקה וקצוץ
  • 2 כוסות מרק בשר
  • 2 כוסות יין אדום
  • 4 כפות רסק עגבניות
  • מלח לפי הטעם
  • 1/2 כוס חרדל חריף
  • 5 כפות דבש ישראלי
  • 2 כפות פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:

1. חותכים את האסאדו בין הצלעות לקוביות הגדולות ומשחימים בשמן בסיר גדול.
2. מוסיפים את הירקות ומטגנים מעט עד להזהבה. יוצקים מרק, יין ורסק עגבניות ומערבבים. מכסים ומנמיכים את הלהבה.
3. מבשלים שעתיים וחצי, מוסיפים מלח לפי הטעם. מוציאים את הבשר מהסיר ומסדרים על תבנית, את הרוטב שומרים בצד.
4. מערבבים חרדל בדבש ומורחים את הבשר מלמעלה בשכבה אחידה. בוזקים בנדיבות פלפל שחור.
5. להגשה, מחממים גריל עליון בתנור- אופים בערך עשרים דקות, עד שהמנה שחומה וריחנית. מגישים עם הרוטב החם.
דרג: