אנצ'ילדות ירקות

גלילות טורטייה ממולאות בירקות מבושלים ברוטב שמנת וגבינה, מצופות בסלסה עגבניות פיקנטית עם פירורי גבינה.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
אנצ'ילדות ירקות
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 8 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 400 גרם ברוקולי קפוא -מופשר
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 פלפלים אדומים גדולים קצוצים לקוביות קטנות
  • פתיתי צ'ילי (מ־⅛ כפית לחריפות קלה ועד כפית לאוהבי החריף מאוד)
  • 350 גרם רוטב סלסה מוכן (רוטב עגבניות פיקנטי בסגנון מקסיקני. קנוי או ביתי)
  • 1 כף חומץ
  • מלח ופלפל
  • ½ גביע (100 מ"ל)27%
  • 150 גרם גבינת קצ'קבל־גלעדמגוררת גס
  • 8 טורטיות בקוטר 20 ס"מ
  • 4 כפות עלי כוסברה קצוצים

אופן הכנה:

1. מפרידים את הברוקולי לתפרחות קטנות. קוצצים חתיכות גבעול גדולות לפיסות קטנות יותר. מחממים 2 כפות שמן זית במחבת גדולה, ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את קוביות הפלפל, ומטגנים תוך ערבוב עד שהן מתרככות. מוסיפים את הברוקולי, וממשיכים לערבב במשך 2 דקות, עד שהוא מתחמם. מתבלים את התערובת בצ'ילי לפי הטעם, ומוסיפים ½ כוס רוטב סלסה וכף חומץ. מערבבים היטב, מתבלים במלח ובפלפל, ומבשלים מעל להבה בינונית־נמוכה במשך 5 דקות. מערבבים מדי פעם. מוסיפים את השמנת ומערבבים היטב. מסירים מהאש ובוחשים פנימה חצי כוס גבינה מגוררת. מוסיפים את הכוסברה ומערבבים שוב. טועמים ומתקנים את התיבול.
2. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים תבנית מלבנית או כלי מלבני חסין־חום 20x30 ס"מ (שטח בסיס) בכף שמן הזית הנותרת, ומורחים 2 כפות מרוטב הסלסה על תחתית התבנית. 
3. מרככים את הטורטיות לפי ההוראות על גבי האריזה. מסדרים שמינית מכמות המלית (כ־⅓ כוס) לאורך קו השליש של עלה הטורטייה, ומגלגלים את הטורטייה לגלילה הדוקה. מסדרים את גלילות הטורטייה בתבנית, כשצד התפר כלפי מטה. 
4. מדללים את רוטב הסלסה הנותר ב־¼ כוס מים, ויוצקים על גלילי הטורטייה. זורים למעלה את שארית הגבינה המגוררת. אופים במרכז התנור החם במשך 20 דקות, עד שהגבינה נמסה ומבעבעת. מגישים חם, זרוי בכוסברה קצוצה.
דרג: