אנטי פסטי שומר ובטטה בניחוח גבינת עיזים

אנטי פסטי שומר ובטטה בניחוח גבינת עיזים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
אנטי פסטי שומר ובטטה בניחוח גבינת עיזים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן עבודה: 20 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 תפוח עץ אדום גדול
  • 1 שומר בינוני
  • שמן זית
  • עלים מ-2 ענפי טימין טרי
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח גס
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 1 בטטה בינונית קלופה, חתוכה לקוביות בינוניות
  • 180 גרם גבינת פיראוס פרומעז רכה של תנובה
  • פרורי פנקו (להשיג ברשתות השיווק)
  • 1/3 כוס עלי בזיליקום קצוצים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. חותכים את התפוח ל-6 חלקים, מסירים את הגרעינים והענף וחוצים כל חלק לרוחבו.
2. שוטפים היטב את השומר, מסירים את העלים ואת אזור השורש, כך שישארו כ-3 ס"מ מהפקעת עצמה.
3. מעבירים את התפוחים והשומר לתבנית ויוצקים מעל שמן זית בנדיבות, מפזרים מעל עלי טימין, קורט פלפל שחור גרוס, קורט מלח גס, חומץ בלסמי ומוסיפים את קוביות הבטטה.
4. מחממים תנור ל-200 מעלות.
5. מערבבים היטב את הירק והתפוחים וצולים בתנור החם לריכוך.
6. בדקות האחרונות של הצלייה, לפני ההגשה, מניחים מעל פרוסות מגבינת הפרומעז, יוצקים מעט שמן זית ומפזרים כף של פרורי פנקו ובזיליקום קצוץ.
7. צולים 4-5 דקות ומגישים חם.
דרג: