אנטיפסטי ירקות וגבינה צפתית בשמן זית ובזיליקום

מנת פתיחה רעננה ומנצחת

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
אנטיפסטי ירקות וגבינה צפתית בשמן זית ובזיליקום
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 בטטות חתוכות לקוביות גדולות
  • 2 קישואים חתוכים לקוביות גדולות
  • 1 חציל חתוך לקוביות גדולות
  • 2 בצלים אדומים חתוכים לקוביות גדולות
  • 3 פלפלים (עדיף מ-3 צבעים) חתוכים לקוביות גדולות
  • 8 עגבניות שרי
  • 10 שיני שום שלמות
  • 1/3 כוס שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • 5 כפות חומץ בלסמי
  • 2 כפות סוכר חום
  • 3 שיני שום כתושות
  • 5 גבעולי בצל ירוק
  • 10 עלי בזיליקום קצוצים
  • 3 גבעולי נענע
  • 200 גרם גבינה צפתית מעודנת חתוכה לקוביות

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2.  מכינים אנטיפסטי: מערבבים בטטה, קישואים, חציל, בצל אדום, פלפלים עם שום, 1/4 כוס שמן זית, מלח ופלפל. מסדרים בתבנית ואופים 20 דקות, או עד שהירקות מתרככים ומזהיבים.
3. מכינים את הרוטב: מערבבים את יתרת שמן הזית עם שום כתוש, חומץ בלסמי, סוכר ומעט מלח בצנצנת בעלת מכסה תואם. סוגרים ומנערים.
4. מרכיבים את הסלט ומגישים: מסדרים את הירקות בצלחת, מפזרים מעל בצל ירוק, בזיליקום, נענע וקוביות גבינה. מזלפים רוטב ומגישים.

 

דרג: