אנטיפסטי בטטה, חצילים ופלפלים בשמן זית

מתכון מינמליסטי המדגיש את טעמם הטבעי של הירקות, מנת פתיחה נהדרת לכל ארוחה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
אנטיפסטי בטטה, חצילים ופלפלים בשמן זית
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4-5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 בטטה בינונית חתוכה לפלחים
  • 2 פלפל אדום חתוך לרצועות עבות
  • 2 פלפל צהוב חתוך לרצועות עבות
  • 2 חציל קטן חתוך לפרוסות בעובי 11/2 ס”מ
  • 1/2 כוס שמן זית
  • מלח גס
  • 1/4 כוס חומץ בלסמי

אופן הכנה:

הכנה:
1. מחממים תנור ל 180 מעלות.
2. את הפלפלים מערבבים עם חומץ בלסמי, 2 כפות שמן זית ומלח גס ומניחים בתבנית אפיה.
3. מפזרים על הבטטות מלח גס ו-4 כפות שמן זית, מניחים בתבנית אפיה.
4. את החצילים מתבלים במלח גס.
5. אופים כ 20-30 דקות עד שכל ירק מוכן (רצוי להניח כל ירק בתבנית נפרדת).
6. מוציאים ועורכים בצלחת הגשה, מזלפים את יתרת שמן הזית ומפזרים פלפל שחור גרוס.
 

דרג: