אמנון במרינדה ים תיכונית

דג אפוי מושרה במרינדת יין ושמן זית מתובלת, מתכון המדגיש את טעמו של הדג, מנה נהדרת לארוחת שבת וחג

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
אמנון במרינדה ים תיכונית
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 2 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 דגי אמנון שלמים "דגי תנובה"
  • 8 יחידות פלחי לימון דקים חתוכים לקוביות
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/3 כוס יין
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 6 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 3 כפות פלפלים ירוקים ואדומים חתוכים לקוביות
  • מעט עשבי תיבול (שמיר, טרגון, ריחן)
  • מעט פלפל אדום חריף (לא חובה)
  • מלח לפי טעם

אופן הכנה:

הכנה:
1. חורצים חתכים לרוחבם של הדגים.
2. מערבבים את כל החומרים למרינדה.
3. משרים את הדגים כשעתיים בתוך המרינדה ומערבבים מדי פעם .
4. אופים בתנור בחום של 200 מעלות למשך 20-25 דקות.
5. הצעת הגשה: מומלץ להגיש עם סלט ירקות טרי.
 
דרג: