אלפחורס כשר לפסח

אלפחורס יחודיים לפסח. חג שמח וכשר

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
אלפחורס כשר לפסח
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 200 גרם קמח תפוח אדמה
  • 200 גרם קמח מצה
  • 200 גרם חמאה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 120 גרם סוכר
  • 1 כף תמצית וניל
  • גרידת לימון
  • 4 כפות ברנדי
  • 4 חלמונים
  • סודה לשתייה

אופן הכנה:

1. מערבבים את החלמונים, סוכר, תמצית וניל,לימון, הברנדי והחמאה עד לקבלת תערובת נוזלית סמיכה .מוסיפים  את הקמחים עם הסודה לשתייה לעבד עד שהמרכיבים מתחברים לבצק חלק. כך שומרים במקרר במשך שעה. 2. מחממים תנור ל-180 מעלות, מרדדים את הבצק עד עובי של 5 מילימטר, צרים עיגולים מקוטר של כוס ומסדרים אותם במגש תנור עם נייר אפייה מופרדים אחד מהשני.
3. מכניסים לתנור ל-10-15 דקות עד שתחתית העוגייה תהיה מעט שחומה ומצנניםברשת. על כל עוגייה מפזרים כמות נדיבה של ריבת חלב או נוטלה. מכסים אותה עם עוגייה שנייה ולוחצים לחיצה מאוד עדינה. מגלגלים את העוגיות בקוקוס.


דרג: