אינדיאנר

עוגה טעימה וביתית שכולם אוהבים

מאת: אור ימיני

דרג:
אינדיאנר
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: מנות 12/תבנית 26

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1/2 כוס קקאו
  • 1 כוס סוכר
  • 1/4 כוס מים רתוחים
  • קורט מלח
  • 4 ביצים
  • 1 כוס קמח רגיל
  • 1 כפית גדושה אבקת אפיה
  • 1/4 כוס שמן חמניות
  • לקצפת:
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • 2 כפות סוכר וניל
  • לקרם:
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 200 גרם חמאה
  • 2 כפיות נס קפה
  • 2 ביצים שלמות
  • 2 כפות סוכר

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. בקערה מערבבים קקאו ו-1/2 כוס סוכר, שופכים עליהם את המים החמים, מערבבים היטב ומחכים שהתערובת תתקרר. מוסיפים קורט מלח.
2. מפרידים את החלבונים ומקציפים עם 1/2 כוס סוכר לקצף חזק. לאחר שהמים והקקאו התקררו, מוסיפים את ארבעת החלמונים, הקמח, אבקת האפיה והשמן ומערבבים היטב. מקפלים פנימה את קצף הביצים. אופים כ-40 דקות או עד שפנים העוגה יבש (בודקים באמצעות קיסם שנועצים במרכזה).
3. מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר ווניל עד קבלת קצפת יציבה.
4. מקררים את העוגה בטמפרטורת החדר וחוצים לשניים לרוחבה. מורחים את הקצפת בחלק הפנימי, ומכסים בחלק העליון.
5. מכינים את הקרם: בסיר אידוי כפול ממיסים שוקולד עם שתי כפות מים. כשהשוקולד נמס מוסיפים לו 200 גרם חמאה + 2 כפיות נס קפה. מערבבים ומכבים את האש.
6. מקציפים שתי ביצים שלמות עם 2 כפות סוכר, ושופכים את תערובת השוקולד על הקצף. מערבבים ומקררים. כאשר הקרם קר מצפים בו את העוגה.
דרג: