אייס קפה ביתי

שייק טעים ומפנק

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
אייס קפה ביתי
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 5 דקות

כמות מנות: 1 מנה

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • קפה נמס (רגיל, מה שאתם שותים בדרך כלל)
  • סוכר
  • חלב
  • קוביות קרח

אופן הכנה:

הכנה
1. בכוס הראשונה: 1.5 כפיות קפה, 2.5 כפיות סוכר. מוסיפים ממש טיפה מים רותחים ומערבבים עם כפית את התערבות בכדי שלא יווצרו גושים. מוסיפים חצי כוס חלב קר ומערבבים.
2. בכוס השניה: (היא הכוס של הבלנדר שלי)
מוסיפים 12 קוביות קרח (בעיקר אחרי הניסיון הראשון אתם תדעו אם זה יותר מדי או פחות מדי, אני אוהב את האייס קפה שלי ממש סמיך ככה ש-12 דקות מספיק).
3. מוסיפים את התערבות מהכוס הראשונה.
4. מפעילים את הבלנדר אבל לא לוחצים אותו למטה בכוח אלא נותנים לתערובת להסתובב ואז הקרח נשאב אל הלהבים ויש לנו טבח של קרח.
5. מפסיקים את הבלנדר כשמפסיקים לשמוע את רעש הכתישה. מוזגים לכוס מוסיפים קשית וזהו.
אגב, בצילום שאתם רואים הוספתי קובית גלידה אחת (וניל מצופה שוקולד), לא חובה.
דרג: