איטון מס - גירסה משודרגת לתותים בקצפת

חוגגים את עונת התותים עם איטון מס,גירסה משודרגת ועשירה יותר של תותים בקצפת

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
איטון מס - גירסה משודרגת לתותים בקצפת
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 כף סוכר
  • 1 סלסילת תות שדה
  • חופן עלי נענע טריים ושטופים
  • 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה של השף הלבן
  • 0.5 מיכל שמנת חמוצה בטעם של פעם (27%) של תנובה
  • קליפה מגורדת מ-1 לימון
  • 4 נשיקות מרנג גדולות
  • 50 גרם פיסטוקים, קלופים, קלויים וקצוצים גס (אפשר גם אגוזי לוז)

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. בקערה של מעבד מזון, מניחים את הסוכר עם עלי הנענע ומחצית מהתותים ומעבדים למחית. את יתר התותים פורסים ומניחים בצד.
2. מקציפים את השמנת המתוקה והחמוצה לקצפת רכה ומקפלים לתוכה את קליפת הלימון המגורד.
3. בקערה גדולה, שוברים את נשיקות המרנג לחתיכות קטנות, מוסיפים את התותים ומקפלים לתערובת את הקצפת. יוצקים את מחית התותים לתערובת (אבל שומרים מעט בצד) ומקפלים בעדינות לאפקט משויש.
4. מעבירים לקערת הגשה, יוצקים את מחית התותים הנותרת מעל וזורים את אגוזי הלוז. מגישים מיד.
דרג: