אטריות סיניות קרות עם פסטו כוסברה

מנה אסייאתית עם נגיעה ים תיכונית

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
אטריות סיניות קרות עם פסטו כוסברה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 כוס פטריות טריות פרוסות
  • 2 כפיות שומשום שחור או קצח
  • 4 כפיות או יותר לפי הטעם חומץ אורז
  • שמן צ'ילי חריף או מעט שמן שומשום עם פתיתי צ'ילי או פלפל ירוק חריף קצוץ דק
  • 500 גרם אטריות ביצים סיניות (ברשתות השיווק)
  • 1 1/2 כפות שמן שומשום כהה או בכבישה קרה (או שילוב שלהם)
  • 3/4 כוס פסטו מכוסברה
  • 1/4 כוס שמן שומשום בכבישה קרה, או קנולה
  • 1/4 כוס חומץ אורז
  • 2 כפות מיץ לימון טרי
  • 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ דק (רצוי החלק הלבן)

אופן הכנה:

1. מבשלים את האטריות לפי ההוראות על גבי האריזה, שוטפים במים קרים, מסננים ומערבבים עם שמן השומשום.
2. בקערה קטנה בעזרת מטרפת יד מערבבים פסטו, שמן, חומץ אורז ומיץ לימון. יוצקים על האטריות ומוסיפים בצל ירוק ושומשום שחור. מערבבים היטב, מכסים ומקררים למשך כמה שעות למיזוג טעמים.
3. מיד לפני ההגשה, מוסיפים את יתרת החומץ ושמן הצ'ילי לפני הטעם. גיוון: אפשר להוסיף אפונה ירוקה, פרחי ברוקולי חלוטים ו / או נבטים סיניים או מקלות גזר.

דרג: