אטריות אורז עשירות עם סלמון

אטריות אורז בניחוח כוסברה וסלמון צלוי עם משולשי ברי וקצח

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
אטריות אורז עשירות עם סלמון
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 250 גרם אטריות אורז
  • מלח
  • 1/3 צרור כוסברה
  • כף חומץ אורז
  • חצי כפית שמן שומשום
  • מעט אבקת צ'ילי חריף
  • פלפל לבן
  • שן שום חתוכה גס
  • 0.3 כוס שמן זית
  • 2 פילה סלמון בוואקום (להשיג ברשתות)
  • לימון
  • 2 כפות קמח לבן
  • 3/4 משולש גבינת ברי של תנובה
  • 8 פטריות פרוסות לאורכן, בעובי בינוני
  • בוטנים קצוצים
  • קצח שחור

אופן הכנה:

1. רתיחים בסיר 2.5 ליטר מים ומוסיפים כפית מלח.
2. לאחר הרתיחה מוסיפים את אטריות האורז ומבשלים דקה אחת.על האטריות לא להיות רכות מידי.
3. מסננים את האטריות למסננת ומצננים במים קרים.שוב מסננים היטב.
4. טוחנים במעבד מזון את 1/3 צרור הכוסברה, כף חומץ אורז, קורט אבקת צ'ילי חריף, חצי כפית שמן סומסום, קורט מלח, מעט פלפל לבן, ואת שן השום.
5. מוסיפים באיטיות 1/3 כוס שמן זית. על המרקם להיות אחיד ומעט סמיך.
6. מנקים את הסלמון מעור ועצמות.
7. מתבלים את נתחי הסלמון במלח, מעט פלפל לבן, כף מיץ לימון ומשרים ל- 10 דקות.
8. שמים בצלחת שטוחה 2 כפות קמח, טובלים את הסלמון משני צידיו ומנערים את שאריות הקמח.
9. מחממים במחבת 3 כפות שמן זית וצולים את הסלמון כ-5 דקות, משני צידיו, מעל חום בינוני ומצננים במקרר.
10. חותכים את הסלמון הקר לחתיכות בינוניות ואסימטריות.
11. חותכים את הברי לקוביות בינוניות בעזרת סכין טבולה במים רותחים- חימום הסכין תורם לפריסה יפה ונוחה של הגבינה.
12. מוסיפים לקערה את אטריות האורז עם הברי והפטריות.
13. יוצקים מעל אטריות האורז כמה כפות מהרוטב, מערבבים ואורזים היטב.
14. לפני ההגשה מפזרים מעל הסלט בוטנים מרוסקים ומעט קצח שחור.

 

דרג: