אזני המן קינמוניים במילוי פירות יבשים ואגוזים

אוזני המן עם טוויסט קינמוני במילוי עשיר של פירות יבשים ואגוזי פקאן

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: קובי פרסול

דרג:
אזני המן קינמוניים במילוי פירות יבשים ואגוזים
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 15 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 200 גרם מחמאה/מרגרינה
  • 300 גרם קמח
  • כפית וחצי של קינמון טחון טרי
  • 2 חלמון ביצה
  • למילוי:
  • 25 גר' חמאת תנובה או מחמאה למי שמעוניין ביצירת בצק פרווה
  • 200 גרם תערובת פירות יבשים לפי הטעם
  • 200 גר' סוכר
  • 100 מ"ל מים

אופן הכנה:

להכנת הבצק:
1. מערבבים את המחמאה/מרגרינה עם אבקת הסוכר והחלמונים ורק אחר ערבוב מוסיפים את הקמח כולו ואת החומר נותן הטעם הנלווה (גרידת תפוז שוקולד מגורד או קינמון וכו'). לאחר שמערבבים היטב לכדי בצק, מניחים בקערה למשך שעה וחצי במקרר .חשוב שלא לערבב מידי ולא ללוש.
2. מוציאים את הבצק מהמקרר ועל משטח מקומח מרדדים אותו לעלה בעובי של כ-2-3 מ"מ. קורצים עיגולים בעזרת קורצן עגול או כוס הפוכה, מורחים מים על הבצק עם מברשת, ומניחים כפית מהמלית במרכז העיגול. יוצרים משולש ומדביקים את דפנותיו.
3. מעבירים את אוזני ההמן לתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-10-12 דקות, עד להזהבה.

להכנת המלית:
1. על אש בינונית ממיסים כ-25 גרם מחמאה/חמאה ואליה מוסיפים 200 גרם של מבחר פירות יבשים קצוצים כגון משמישים, תאנים, שזיפים מושחרים, שקדים קלויים ואגוזי פקאן .
2. מטגנים קלות, כ-2 דקות, מפזרים מעל כ-200 גרם סוכר לקבלת צבע שזוף ויוצקים מעל כ-100 מ"ל מים. מבשלים עד לקבלת מרקם קרמלי סמיך (המרקם הינו דליל מעט ולאחר צינון וערבוב הוא מסמיך למרקם קרמלי). מצננים בצד עד להתקררות מלאה.
 

דרג: