אורז פרסי בתפוחי אדמה פירות יבשים,נענע וקליפת תפוז

אורז פרסי בתפוחי אדמה ,פירות יבשים בנענע וקליפת תפוז

מאת: דליה כהן \

מקור מתכון: פירגה

דרג:
אורז פרסי  בתפוחי אדמה פירות יבשים,נענע וקליפת תפוז
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 6

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 כוסות אורז פרסי
  • 1/4 כוס שמן+4 כפות
  • 1/2 כוס פירות יבשים קצוצים
  • 1/2 כוס צנובר או שקדים מולבנים ארוכים
  • 2 תפוחי אדמה פרוסים
  • בטטה חצויה לאורך
  • טיפונת מלח
  • כף דבש
  • 2 קורטים קינמון
  • מעט כורכום
  • נענע
  • קליפת תפוז

אופן הכנה:

  • מבשלים את האורז בהרבה מים רותחים עם טיפונת מלח 10-- דקות ומסננים (לא שוטפים).
  • מערבבים את האורז עם: הפירות היבשים, שקדים/צנובר והתבלינים.
  • פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות ואת הבטטה פורסים לאורך לחצי.
  • משמנים היטב סיר שטוח ב- (4 כפות שמן) ומחממים את השמן.
  • מניחים את פרוסות תפוחי האדמה על השמן ומעל את חצאי הבטטה. מנערים קלות את הסיר.
  • מפזרים את כל האורז על תפוחי האדמה והבטטה ומיישרים.
  • משקים ב-1/4 כוס שמן באופן שווה.
  • סוגרים במכסה תואם ומבשלים על להבה נמוכה שעה.להניח את הסיר הרותח על מגבת רטובה במים קרים. (אמור לשחרר את התפוחים שנדבק לתחתית). הופכים על מגש ומגישים מיד. התפוחים יוצאים קריספיים ושחומים.


  • דרג: