אורז עדשים וקייל ברוטב יוגורט

לא ייאמן כמה הוא טעים. תבשיל אורז צבעוני ומזין שאפשר להגיש כמנה עיקרית בארוחה צמחונית או כתוספת לצד המנה העיקרית.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
אורז עדשים וקייל ברוטב יוגורט
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 6

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 כוס (200 גרם) אורז בסמטי
  • 1 בצל קטן קצוץ דק
  • ½ פלפל אדום או כתום קצוץ לקוביות של 5 מ"מ
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום כתושות
  • ½ כף כוסברה טחונה (גרגרים, לא עלים)
  • ½ כף כמון טחון
  • ½ כפית קינמון טחון
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • מלח
  • 2 כוסות עדשים מוקפאות "סנפרוסט"
  • 3 כוסות עלי קייל חתוכים לרצועות
  • 3 כפות צנוברים קלויים (או שבבי שקדים מולבנים קלויים)
  • לרוטב היוגורט:
  • 1 גביע (200 מ"ל) יוגורט "דנובה" 4.5%
  • 1 שן שום כתושה
  • קליפה מגוררת מחצי לימון
  • 2 כפיות מיץ לימון סחוט טרי
  • קורט מלח

אופן הכנה:


1. שוטפים היטב את האורז, מסננים, מעבירים לקערה ומכסים במים. שורים למשך 20 דקות (בזמן הזה חותכים את הירקות ומכינים את שאר המצרכים). מסננים את האורז, שוטפים שוב ומסננים היטב.

2. מחממים את השמן בסוטאז או במחבת גדולה ועמוקה שיש לה מכסה. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את הפלפל האדום הקצוץ, ומטגנים במשך 2 דקות. מוסיפים שום, כוסברה, כמון, קינמון ופלפל, ומטגנים תוך ערבוב במשך 30 שניות. מוסיפים את האורז המסונן, וממשיכים לבחוש עד שהגרגרים הופכים שקופים. מוסיפים לתערובת האורז ¼2 כוסות (560 מ"ל) מים, מתבלים במלח ומביאים לרתיחה עזה. מוסיפים את העדשים, מביאים שוב לרתיחה, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 10 דקות.

3. מסירים את המכסה, מפזרים את רצועות הקייל על האורז, מערבבים מעט בתנועות הקפצה (נעזרים בשתי כפות עץ), מכסים ומבשלים במשך 5 דקות נוספות עד שהאורז מתרכך. מכבים את האש ומשהים 5 דקות בלי להסיר את המכסה.

4.  מערבבים יחד את המצרכים של רוטב היוגורט. זורים על האורז את הצנוברים, ומגישים בלוויית רוטב היוגורט.


 



דרג: