אורז מג'דרה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
אורז מג'דרה
שף מתחיל - קל

כמות מנות: 7 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • להכנת העדשים:
  • 1/2 שקית עדשים ירוקות מוקפאות סנפרוסט ( 400 גרם)
  • 2 בצלים בינוניים, חתוכים לקוביות
  • 1/4 כפית כמון
  • קורט אגוז מוסקט
  • קורט קינמון
  • פלפל שחור, טחון
  • 1 כף אבקת מרק בטעם עוף
  • 1 כפית סוכר
  • 2 כפות פטרוזיליה, קצוצה
  • להכנת האורז:
  • 2 כוסות אורז
  • 2 כפות שמן
  • 1 כפית שום
  • מלח
  • 3 כוסות מים רותחים

אופן הכנה:

הכנה
1. מטגנים את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את העדשים והתבלינים.
2. מבשלים מעל להבה גבוהה תוך ערבוב כ-4 דקות.
3. מוספים את הפטרוזיליה ומערבבים.
4. מחמיים שמן, מטגנים את האורז תוך כדי ערבוב.
5. מוסיפים את השום והמלח ומערבבים.
6. מוסיפים מים רותחים, מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כ-20 דקות בסיר מכוסה.
7. מערבבים את האורז עם העדשים ומגישים.
דרג: