אורז מבושל בתה

מנת אורז בתיבול ייחודי- תה וזנגביל, מומלץ להגיש כתוספת לבשר או עוף

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
אורז מבושל בתה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 5 דקות

כמות מנות: 6-8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 כוסות אורז
  • 4 כוסות תה חזק (תה רגיל, כזה שיש בארון)
  • 1 כף שמן
  • 1/4 כפית זנגביל
  • 1/5 כפית פלפל שחור
  • 1/5 כפית פלפל אנגלי טחון
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית קינמון

אופן הכנה:


1. בסיר גדול, מוסיפים שמן ומטגנים בה את האורז תוך כדי בחישה, עד שקיפות.
2. מוסיפים את התה בעודו רותח, מערבבים ומוסיפים את התבלינים. מכסים את הסיר.
3. מביאים לרתיחה אחת, מעבירים ללהבה נמוכה וממשיכים לבשל במשך מספר דקות נוספות, עד לספיגת הנוזלים.
4. מכבים את האש, מסירים את המכסה ומניחים לסיר לעמוד מכוסה 5 דקות נוספות. 

דרג: