אורז טהה-דיג ירוק

אורז עם עשבי תיבול ותפוחי אדמה, מנה עשירה, בריאה ומשביעה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
אורז טהה-דיג ירוק
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • חצי חבילת שמיר קצוץ
  • חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה
  • 700 גרם אורז פרסי שטוף מסונן
  • שמן קנולה
  • מלח
  • כוס פול ירוק קלוף
  • כמון
  • 3/4 כוס אפונת גינה קפואה
  • בצל בינוני קצוץ
  • כורכום
  • 3 תפוחי אדמה בינוניים פרוסים בעובי ס"מ

אופן הכנה:

1. מרתיחים 2.5 ליטר מים ומטבלים בקורט מלח. שמים בסיר עם המים את הפול, אפונת הגינה, כף שמן, כפית כמון, חצי כפית פלפל שחור ומבשלים במשך 5 דקות.
2. מוסיפים את האורז ומבשלים כ5-7 דקות נוספות עד לרמת חצי בישול של האורז. מסננים תוך צינון במעט מים קרים בכדי לעצור את הבישול.
3. במחבת מחממים 2 כפות שמן וצולים הבצל במשך 5 דקות. מצננים.
4. מערבבים בקערה את האורז עם השמיר והפטרוזיליה.
5. בתחתית סיר רחב יוצקים 1/3 כוס שמן, 1/2 כוס מים ומתבלים בקורט מלח וכורכום.
6. מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בשכבה אחידה על תחתית הסיר ומעל יוצקים 1/2 כוס שמן, מפזרים שווה מעל כל תפוחי האדמה קורט מלח, קורט פלפל שחור וכפית כמון.
7. מוסיפים מעל את האורז כשכבה אחת אחידה ולא מהודקת.
8. בעזרת ידית כפית יוצרים חמישה בורות קטנים על שטח האורז על לגובה תפוחי האדמה (משמש כמעין ערובות לאדים).
9. מחממים על להבה בינונית במשך 8-10 דקות שיתחילו לצאת אדים מהאורז.
10. יוצקים מעל כל האורז 1/3 כוס שמן, 3/4 כוס מים.
11. מכסים במגבת ומעליה מכסה ומבשלים כ- 45 דקות. יש לשים לב כי קצוות המגבת אינן קרובות ללהבת הגז.
דרג: