אורז חגיגי עם אפונה ושקדים

מנת אורז לבן ואורז בר בתוספת אפונה, שקדים ואוכמניות, מנה ייחודית בטעמה ומתאיה כתוספת או כמנה טבעונית בפני עצמה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
אורז חגיגי עם אפונה ושקדים
עד 40 דקות

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1/2 שקית (800 גרם) אפונת גינה מוקפאת "סנפרוסט"
  • 1 כוס (120 גרם) בצל קצוץ מוקפא "סנפרוסט"
  • 100 גרם אורז בר
  • 4 כפות שמן
  • 1 שן שום גדולה כתושה
  • מלח
  • 100 גרם שבבי שקדים
  • 50 גרם אוכמניות מיובשות או צימוקים
  • 2 כוסות אורז פרסי שטוף ומסונן
  • 1/4 כוס שמן
  • 3 כוסות מים
  • 2 כפיות מלח

אופן הכנה:

הכנה:
1. מכניסים את אורז הבר לסיר עם מים רותחים, מבשלים 50 דקות עד להתרככות האורז ומסננים.
2. מכניסים את האפונה לסיר עם מים רותחים שהומלחו קלות, מביאים לרתיחה שנייה, מכסים, מנמיכים את הלהבה, מבשלים 5 דקות ומסננים.
3. מחממים את השמן במחבת, מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את השום, השקדים והאוכמניות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד להזהבת השקדים.
4. בישול האורז הלבן: מרתיחים את המים בסיר, מוסיפים את השמן, המלח והאורז, מערבבים ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות, מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור למשך 20 דקות נוספות. מוסיפים לאורז הלבן את האפונה, אורז הבר ותערובת השקדים והאוכמניות ומערבבים בעדינות.

דרג: