אורז ושעועית

מנה פרסית מנצחת על בסיס אורז עם שעועית פרסית ורוטב עגבניות

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: ליאור צדוק

דרג:
אורז ושעועית
שף מתחיל - קל

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 כוס שעועית פרסית (מושרית יום לפני)
  • 2 כוסות אורז שטוף
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 בצל קטן
  • 4 כוסות מים רותחים
  • 2 כפיות כורכום
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 2 שיני שום קצוצים
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 3 כפות שמן לטיגון

אופן הכנה:

1. קוצצים את הבצל ומטגנים עד הזהבה.
2. מוסיפים את האורז והשעועית המסוננים, ומטגנים כ-2 דקות תוך כדי ערבוב.
3. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.
4. יוצקים את המים הרותחים ומערבבים קלות עד שהכל רותח.
5. סוגרים עם מכסה, מורידים ללהבה נמוכה ומבשלים למשך 20 דקות.
6. מחכים 1/4 שעה עד שיתקרר, ומגישים. 
 

דרג: