אורז בעשבי תיבול

מתכון שישדרג לכם את האורז

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
אורז בעשבי תיבול
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • שמן
  • 1/2 כוס עשבי תיבול טריים מעורבבים (בזיליקום, פטרוזיליה, טימין, מרווה, כוסברה, נענע וכדומה.)
  • פלפל שחור
  • פפריקה מתוקה
  • אבקת שום יבש
  • 1 בצל לבן בינוני, קצוץ
  • 1/3 כוס שומר קצוץ/סלרי/גזר/כרישה (לפי הטעם)
  • אורז לבן
  • מלח

אופן הכנה:

הכנה
1. מרתיחים מים בקומקום לצורך הכנת האורז.
2. מחממים בסיר בינוני 3 כפות שמן.
3. צולים את הבצל והסלרי, השומר או הגזר ל-5 דקות.
4. מוסיפים את תערובת עשבי התיבול, קורט פלפל שחור גרוס, חצי כפית פפריקה מתוקה, מעט אבקת שום וצולים כ-2 דקות.
5. מוסיפים כוס וחצי אורז ומערבבים היטב כ-2 דקות מעל חום בינוני, כדי שהאורז יתחמם ויספוג שומן.
6. מתבלים ב-2 קורט מלח ומערבבים שוב.
7. מנמיכים את החום ,מוסיפים מעל האורז 2 ו-3/4 כוסות מהמים החמים, מערבבים, מרתיחים, מכסים היטב ומעבירים ללהבה הנמוכה ביותר.
8. מבשלים 20 דקות .פותחים את הכיסוי ומשאירים פתוח לעוד 5 דקות, עד להגשה.

*בישול האורז וכמות המים יכולה להשתנות מעט לפי סוגי האורז.

דרג: