אוסובוקו עם אפונה וגזר

צלי בשר בקר ברוטב שום, רסק עגבניות ופפריקה, מנה עיקרית אשר טעמה מצדיק את זמן הבישול הרב

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
אוסובוקו עם אפונה וגזר
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 8-6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 8-6 נתחי אוסובוקו
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 5 שיני שום, קצוצות
  • 1 קופסא רסק עגבניות
  • כף פפריקה מתוקה
  • 1 ו-1/2 שקיות אפונה וגזר סנפרוסט (1.2 ק"ג)
  • צרור פטרוזיליה, קצוצה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • קורט אגוז מוסקט

אופן הכנה:

הכנה:
1. מבשלים את נתחי הבשר עם מים שהומלחו כ-3 שעות (ניתן לבשל יום לפני).
2. מוציאים את הבשר, ושומרים את מי הבישול בצד.
3. מחממים שמן זית בתבנית או בסיר רחב, מוסיפים שום, רסק עגבניות, פפריקה, 2 כוסות מנוזל הבישול, ומערבבים.
4. מוסיפים את האפונה והגזר, הפטרוזיליה, המלח, הפלפל ואגוז המוסקט.
5. מוסיפים את הבשר לתבנית, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות צלסיוס למשך 1/2 שעה.

 
דרג: