אוסובוקו עגל

אוסבקו עגל ברוטב יין אדום עם נגיעת אורגנו, רוזמרין ופטרוזיליה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
אוסובוקו עגל
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 מנות של פרוסות אוסובוקו עגל, לבקש מהקצב בפירוש את החלק מרגל האחורית.
  • 1 כף רוזמרין קצוץ
  • 2 כפות אורגנו קצוץ
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/3 כוס+ 1 כפית קמח תפוחי אדמה
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח דק
  • 1 גזר גדול, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 בצל לבן גדול, קצוץ בינוני
  • 1 מקל שורש סלרי
  • 1/2 כוס שורש פטרוזיליה, קצוץ
  • 4 שיני שום שלמות
  • 1/2 כפית גרגירי כוסברה מרוסקים
  • 2 עגבניות רכות חתוכות לרבעים
  • 2 כוסות יין אדום
  • 1 ענף אורגנו שלם
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום קצוצים גס
  • 1 כפית מלח גס

אופן הכנה:

1. מערבבים בצלחת כף רוזמרין קצוץ, 2 כף אורגנו קצוץ וקורט פלפל שחור גרוס.
2. מגלגלים את הבשר בתערובת ולוחצים מעט כדי שהתבלינים ידבקו לבשר.
3. מעבירים 1/3 כוס קמח תפוחי אדמה לצלחת עמוקה ומגלגלים את הבשר כך שיהיה מצופה בקמח.
4. בסיר שטוח ורחב מחממים 4 כפות שמן זית וצולים את הבשר מכל הצדדים לצליה קלה,. מוציאים לצלחת בצד.
5. מעבירים לשמן החם של הבשר את הבצל, הסלרי, שורש הפטרוזיליה, השום, חצי כפית גרגירי כוסברה מרוסקים, העגבניות, הגזר ושורש הפטרוזיליה וצולים 10 דקות לריכוך קל. מוסיפים כפית קמח תפוחי אדמה ומבשלים ל-2 דקות.
6. מוסיפים 2 כוסות יין אדום ומבשלים כדקה מעל חום בינוני. מוסיפים ענף אורגנו ומרתיחים לכמה דקות.
7. מניחים את הבשר בשכבה אחת ומרתיחים לדקה.
8. מחממים את התנור ל-160 מעלות.
9. מכסים את הסיר ומעבירים לתנור לשעה וחצי .
10. מפזרים מעל חופן עלי בזיליקום קצוצים גס וכפית מלח גס. מערבבים עם הרוטב את האוסובוקו.
11. ממשיכים לצלות עוד כשעתיים, ללא מכסה, עד לריכוך הבשר. מדי פעם הופכים את האוסובוקו ומרטיבים ברוטב.
12. בסוף הבישול ניתן להוסיף מעט מלח.

 

דרג: