אוסובוקו טלה בירקות שורש, חומוס ויין אדום

תבשיל בשר חגיגי ומפואר

מאת: אבשלום די-נור

דרג:
אוסובוקו טלה בירקות שורש, חומוס ויין אדום
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 כוס גרגרי חומוס יבשים
  • 2 בצלים גדולים קצוצים גס
  • 10 שיני שום קלופות
  • 3 גזרים, קלופים וחתוכים גס
  • 3 יחידות שורש פטרוזיליה, קלוף וחצוי לאורך
  • 1 שורש סלרי, קלוף וחתוך גס
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 4 נתחי שוק טלה מנוקים משאריות שומן
  • 1 בקבוק יין אדום איכותי
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • 1 כפית גדושה סוכר

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. משרים את גרגרי החומוס במים למשך לילה. מחליפים את המים מספר פעמים. לאחר ההשרייה, מבשלים את גרגרי החומוס בהרבה מים ללא כל תוספת, כשעתיים וחצי, על אש קטנה, עד שהגרגרים מתרככים מאוד. מסננים ושומרים בצד.
2. מחממים 1/4 כוס שמן זית בסיר גדול, מוסיפים את הבצל והשום ומאדים יחד כשתי דקות. מוסיפים את שאר הירקות ומאדים אותם מספר דקות.
3. במקביל, מחממים את השמן שנותר במחבת ומשחימים את נתחי הטלה. מוציאים ומוסיפים לסיר.
4. יוצקים את היין, מתבלים במלח, פלפל וסוכר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה מכסים ומבשלים כשעתיים.
5. מסירים את המכסה ומוסיפים את גרגרי החומוס. מבשלים כחצי שעה, עד שהבשר רך מאוד והרוטב סמיך.
דרג: