אוליבולן– סופגניות נוסח הולנד

מתכון להכנת סופגניות מטוגנות הלקוח מן המטבח ההולנדי, עשויות בלילת בצק, קוקטייל פירות, צימוקים וברנדי

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
אוליבולן– סופגניות נוסח הולנד
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 10 סופגניות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 300 גרם קמח לבן
  • 30 גרם שמרים מהירים
  • 1 כף חמאת תנובה רכה
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כוס חלב תנובה פושר
  • 1/2 כוס קוקטייל פירות מסונן
  • 3/4 כוס צימוקים כהים קטנים
  • 4 כף ברנדי איכותי
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 חלבון ביצה
  • להגשה:
  • אבקת סוכר

אופן הכנה:

הכנה:
1. משרים את הצימוקים בברנדי ל-15 דקות לפני הכנת הבצק.
2. מרסקים את קוקטייל הפירות למחית.
3. לשים את חומרי הבצק לבלילה אחידה: מניחים את הקמח בקערה רחבה ומוסיפים את השמרים, הסוכר וסוכר הוניל ומערבבים.
4. במרכז מוסיפים את החלבון וסביב את החמאה הרכה והפירות. מערבבים לבלילה אחידה.
5. מוסיפים את הצימוקים עם הברנדי ולשים לעיסה אחידה.
6. מתפיחים במקום חמים למשך חצי שעה.
7. בעזרת כף היד מורידים מעט את נפיחות הבצק ושוב מתפיחים מכוסה למשך שעה נוספת.
8. מחממים שמן לטיגון עמוק.
9. בעזרת כף משומנת מוציאים מהבלילה אל השמן החם ומטגנים סביב עד לקבלת גוון שחום.
10. מוציאים מהשמן לצלחת מרופדת בנייר סופג.
11. בוזקים בנדיבות אבקת סוכר מעל ומגישים חם.

דרג: