אוזני המן במלית בטטה וגבינת שמנת

המאפה המוכר מחג פורים במתכונת מלוחה המשלבת בטטה, גבינת שמנת ובצל. מתאים לאירוח בארוחת בוקר או בראנץ'

מאת: ליהי קרויץ

דרג:
אוזני המן במלית בטטה וגבינת שמנת
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: 25 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • 100 גרם מרגרינה חתוכה לקוביות
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 גביע אשל תוצרת תנובה
  • 1 גביע שמנת חמוצה תוצרת תנובה
  • 1 כפית מלח
  • 6 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • למלית:
  • 1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
  • ​1 גביע גבינת שמנת 16% נפוליאון בטעם טבעי או פלפלים ופפריקה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 ביצה
  • 2 כפות קמח
  • 1 כפית מלח
  • פלפל לפי הטעם
  • ​1 כפית קימל שלם (אופציונלי)

אופן הכנה:

הכנה:
1. מחלקים את הבצק לגודל של כדורי פינג פונג. מגלגלים כל חתיכת בצק לכדי לכדור.
2. על משטח עבודה מקומח קלות מרדדים כל כדור לקוטר של 10 ס"מ.
3. הכנת המלית: מערבבים את כל המרכיבים ביחד לכדי תערובת אחידה.
4. שמים כף גדושה של מלית באמצע הבצק, מקפלים ומהדקים היטב את הקצוות.
5. מניחים את האוזני המן על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
6. מורחים בביצה טרופה. מפזרים שומשום או פרג שלם, או גרעיני חמניות.
7. אופים בתנור מחומם מראש ל-170 מעלות חום בינוני למשך כ- 25 דקות, עד אשר המאפה שחום יפה.
דרג: