אוזני המן במילוי פרג

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
אוזני המן במילוי פרג
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 15 אוזני המן

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 גליל (450 גרם) בצק פריך "מעדנות", מופשר לפי ההוראות על גבי האריזה
  • ביצה טרופה, להברשה
  • למילוי:
  • 1/3 כוס חלב
  • 25 גרם חמאה תנובה (ללא מלח)
  • 1/4 כוס סוכר לבן
  • 100 גרם פרג
  • 1 כף גרידת לימון

אופן הכנה:

הכנה
1. מחממים בסיר קטן את החלב עם הסוכר וחמאה ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הפרג וממשיכים לבשל על אש נמוכה עד להופעת הבועות הראשונות. מורידים מהאש, מוסיפים את גרידת הלימון ומצננים.
2. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (C°170) ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
3. פורשים את הבצק על גבי משטח עבודה. קורצים 15 עיגולים בקוטר 8 ס"מ. מניחים, במרכז כל עיגול בצק, כף מהמילוי וסוגרים למשולש אוזן המן. מהדקים את הקצוות ומניחים בתבנית.
4. מברישים את אוזני המן בביצה טרופה. מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ-12 דקות או עד הזהבה.
דרג: