אוזני המן במילוי פירות יבשים

אוזני המן שלא טעמתם וכולם יאהבו

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
אוזני המן במילוי פירות יבשים
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: מנות 15

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1/5 כוס מים
  • 1 גליל (450 גרם) בצק פריך "מעדנות", מופשר לפי ההוראות על גבי האריזה
  • ביצה טרופה להברשה
  • למילוי:
  • 10 גרם חמאה תנובה (ללא מלח)
  • 1/2 כוס שזיפים מיובש ללא גלעין, חתוכים לחתיכות קטנות
  • 1/2 כוס משמשים מיובשים, חתוכים לרצועות קטנות
  • 1/2 כוס צימוקים לבנים
  • 1/3 כוס פקאנים קלויים וקצוצים
  • 1/3 כוס סוכר לבן

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. במחבת על אש בינונית ממיסים את החמאה.
2. מוסיפים את הפירות היבשים והפקאנים ומטגנים כ-2 דקות עד להזהבה.
3. מוסיפים את סוכר וממשיכים לערבב עד להמסת הסוכר.
4. מוסיפים את המים ומערבבים כ-3 דקות נוספות עד לקבלת מרקם קרמל. מצננים היטב.
5. מחממים את התנור לחום בינוני – גבוה (170 מעלות) ומרפדים תבנית אפיה בנייר אפיה.
6. פורסים את הבצק על גבי משטח עבודה. קורצים 15 עיגולים בקוטר 8 ס"מ.
7. מניחים, במרכז כל עיגול בצק, כף מהמילוי וסוגרים למשולש אוזן המן. מהדקים את הקצוות ומניחים בתבנית.
8. מברישים את אוזני המן בביצה טרופה. מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ-12 דקות או עד הזהבה.
דרג: