אוזני המן במילוי גבינת ריקוטה מתוקה ופירות יבשים

לט"ו בשבט או פורים: מאפים במלית מתוקה של גבינה ופירות יבשים

מאת: יצחק גולת

דרג:
אוזני המן במילוי גבינת ריקוטה מתוקה ופירות יבשים
עד 60 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: שעה

כמות מנות: 10 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 250 גרם חמאה
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1 ביצה
  • 1 חלמון
  • 1 כפית קליפת לימון מגורדת
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 3 כוסות קמח
  • ¼ כפית מלח
  • למילוי:
  • 100 גרם גבינת ריקוטה / גבינת תאנים
  • ½ כוס סוכר
  • 100 גרם פירות מיובשים קצוצים דק בכל סוג שאוהבים
  • קינמון
  • ג'ינג'ר
  • ציפורן
  • הל טחון

אופן הכנה:

אופן הכנה:
1. מכינים את הבצק:
מערבבים את החמאה ואבקת הסוכר עם כף עץ או במיקסר במשך 10 דקות, במהירות איטית.
2. מוסיפים את הביצה והחלמון, המלח, תמצית הוניל וגרידת הלימון תוך ערבוב עד שמושגת תערובת אחידה.
3. מוסיפים את הקמח בערבוב עדין עד שהבצק מתאחד.
מעבירים למקרר לחצי שעה לפחות.
4. מכינים את המילוי: מערבבים את כל החומרים ומוסיפים את התבלינים המועדפים עליכם.
5. מרדדים את הבצק לעובי של מעט פחות מחצי סנטימטר. קורצים עיגולים בקוטר 9 ס''מ בעזרת כוס הפוכה, ומניחים כפית שטוחה של מלית על העיגול. מקפלים כל עיגול לצורה של אוזן המן ומהדקים.
6. מניחים את האוזניים בתבנית על נייר אפיה. אופים בתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 175 מעלות במשך 20-25 דקות או עד שאוזני ההמן יזהיבו.
דרג: