אוזני המן במילוי גבינה וקליפות הדרים

בואו לשדרג את אוזני ההמן עם ניחוחות הדרים ומילוי מיוחד

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
אוזני המן במילוי גבינה וקליפות הדרים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 50 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 180 גרם חמאת תנובה קרה
  • 3 כוסות (375 גרם) קמח
  • 1 ביצה
  • 1 חלמון
  • 2 כפיות דבש או גלוקוז או סירופ תירס
  • 1 שקית (100גרם) אבקת סוכר
  • למילוי:
  • ½ חבילה (250 גרם) גבינת כנען מסדרת השף הלבן
  • גבינה לבנה 9% "תנובה" (250 גרם)
  • גרידה מלימון אחד
  • 1 חלמון
  • ½ כוס (100 גרם) סוכר
  • ½ כוס (50 גרם) קליפות הדרים מסוכרות או משמשים יבשים חתוכים לחתיכות קטנות
  • לציפוי:
  • 1 ביצה טרופה להברשה
  • ½ חבילה (50 גרם) פרג שלם או טחון

אופן הכנה:

1. לבצק: חותכים את החמאה לקוביות בגודל בינוני. מכניסים את כל חומרי הבצק למעבד מזון ומפעילים את המעבד עד שנוצרים פרורים גדולים. מוציאים מהמעבד ויוצרים בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר לפחות שעתיים לפני השימוש.
2. למילוי: בקערה בינונית מערבבים יחד את כל חומרי המילוי עד לקבלת תערובת אחידה .
3. להרכבת אוזני המן: מחממים את התנור לחום בינוני–גבוה (170 מעלות) ומרפדים 2-3 תבניות בנייר אפייה. מניחים את הבצק על גבי משטח עבודה מקומח ומרדדים לעלה בעובי כ-0.3 ס"מ (מומלץ לחלק את הבצק לשני חלקים). קורצים עיגולים בקוטר 5-6 ס"מ. ממלאים במרכז כל עיגול בצק כף שטוחה מהמילוי וסוגרים למשולש אוזן המן, מהדקים היטב את הקצוות ומניחים בתבנית. מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל פרג. מכניסים את התבניות לתנור ואופים כ- 12 דקות או עד שאוזני המן מזהיבות.
 
דרג: