אוזני המן בליני עם קוויאר פרג ורוטב וודקה

קינוח מתוחכם לחג פורים המורכב מבליני בצורות אוזן המן, רוטב וודקה ומלית פרג מתוקה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
אוזני המן בליני עם קוויאר פרג ורוטב וודקה
עד 40 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבליני:
  • 3/4 כוס חלב תנובה פושר
  • 1 ו-1/2 כפית שמרים
  • 1 כפית סוכר
  • 1/3 כוס כוסמת
  • 1/3 כוס קמח לבן
  • 3 ביצים
  • 3 כפות חמאת תנובה מומסת
  • 1/3 כוס שמנת חמוצה אוריגינל
  • 1 כפית מלח
  • לפרג:
  • 300 גרם פרג
  • 50 גרם סולת
  • 250 גרם סוכר
  • 2 כוסות חלב
  • 30 גרם חמאת תנובה
  • 100 גרם צימוקים
  • 2 ביצים
  • חצי כפית תמצית רום
  • כפית תמצית וניל
  • לרוטב:
  • כוס חלב
  • כוס שמנת עמידה לקצפת 38% מסדרת השף הלבן
  • 6 חלמונים
  • 100 גרם סוכר
  • 70 גרם וודקה

אופן הכנה:

הכנה:
1. הכנת הבליני: מערבבים חלב, שמרים וסוכר, מתפיחים למשך 5 דקות.
2. מוסיפים כוסמת, קמח, ביצים, חמאה ולערבב.
3. להוסיף שמנת חמוצה ומלח.
4. מתפיחים למשך שעה ומטגנים במחבת טפלון בקוטר של 12 ס"מ, בכמות של 3 כפות בלילה לבליני אחד.
5. להכנת הקוויאר פרג: מרתיחים חלב עם סוכר, מוסיפים את הפרג והסולת, צימוקים חמאה ורום.
6. מבשלים על אש בינונית עד שמסמיך. נותנים כ-4-5 דקות לפרג להתקרר ואז מוסיפים 2 ביצים.
7. מערבבים הכל, מחלקים בתבניות סיליקון בצורת חצי כדור קטן, אופים בחום 175 מעלות למשך 20 עד 30 דקות.
8. להכנת רוטב וודקה: מרתיחים חלב, שמנת וסוכר. אח"כ שופכים קצת מהחלב על החלמונים. עושים השוואת טמפרטורת, מחזירים את החלמונים לחלב ומבשלים על אש נמוכה עד שמסמיך.
9. מקררים את הרוטב לטמפ’ החדר ואז מוסיפים את הוודקה.
10. להוסיף קצפת וניל.
11. הרכבה: לוקחים בליני אחד, מזלפים באמצע קצפת, סוגרים את הבליני ל-3 כיוונים, כמו אוזן המן, ועל הקצפת שמים כדור פרג ומסביב יוצקים מצקת קטנה של רוטב וודקה.

דרג: