אגרול ממולא תפוחים בקרמל עם גלידת וניל ודבש חם

מנה אחרונה שהיא גם קריספית, גם חמה, גם קרה ובעיקר - מתוקה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
אגרול ממולא תפוחים בקרמל עם גלידת וניל ודבש חם
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: 6 אגרולים

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 6 עלי סיגרים מופשרים
  • 1 ביצה טרופה
  • שמן לטיגון עמוק
  • 6 כדורי גלידת וניל
  • למלית:
  • 50 גרם חמאה
  • 8 תפוחי עץ גרני סמית קלופים וחתוכים לקוביות
  • 5-4 כפות סוכר
  • מיץ מלימון בינוני
  • 1 כפית קורנפלור
  • לרוטב:
  • 3/4 כוס דבש נוזלי
  • מיץ מלימון בינוני
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 1/2 כפית קינמון

אופן הכנה:

ההכנה:
1, למלית:
ממיסים במחבת את החמאה, מוסיפים את התפוחים ומטגנים 5 דקות.
2. מוסיפים את הסוכר ומיץ הלימון ומבשלים עד שהתפוחים נעשים זהובים ולא נשארים נוזלים במחבת.
3. מוסיפים את הקורנפלור, בוחשים ומסירים מהאש ומצננים.
4. פורשים עלה סיגר, שמים בקצה מעט מהמלית, מקפלים פעם אחת, מכניסים את השוליים פנימה ומגלגלים במהודק עד הסוף 
ומדביקים את קצה העלה בביצה הטרופה. מכינים כך את כל העלים.
5. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את האגרולים עד להזהבה. מניחים על נייר סופג לספיגת עודפי השמן.
6. שמים בסיר קטן את כל מרכיבי הרוטב ומחממים.
7. להגשה:
שמים בצלחת גדולה כדור גלידה, עליו אגרול ממולא, יוצקים מעט מהדבש החם ומגישים. 
דרג: