אגרול גבינות ברוטב שמנת ועירית

לא תצליחו להפסיק לנשנש: עלי סיגר מטוגנים במלית גבינות עם רוטב שמנת-עירית

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
אגרול גבינות ברוטב שמנת ועירית
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 20 אגרולים

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 20 עלי סיגר
  • 1 ביצה טרופה
  • שמן לטיגון עמוק
  • למלית:
  • 80 גרם חמאת תנובה
  • 5 כפות קמח
  • 1 כוס חלב תנובה
  • 1 גביע שמנת חמוצה תנובה "בטעם של פעם"
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 150 גרם גבינת קולאז’ קצ’קבל מגוררת
  • 250 גרם גבינה בולגרית פיראוס מגוררת
  • 3 כפות שמיר קצוץ
  • 5 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • לרוטב:
  • 2 גביעים שמנת תנובה אורגינל
  • 3 כפות עירית קצוצה דק
  • מלח
  • פלפל לבן

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. ממיסים בסיר קטן את החמאה ומסירים מהאש, מוסיפים את הקמח ובוחשים. מוסיפים את החלב והשמנת בטעם של פעם תוך בחישה רצופה.
2. מחזירים את הסיר לאש ומבשלים תוך כדי בחישה עד שהתערובת תסמיך.
מסירים מהאש מתבלים במלח ובפלפל מוסיפים את הגבינות השמיר והפטרוזיליה, מערבבים ומצננים.
3. פורשים על משטח עבודה עלה סיגר, שמים בקצה מעט מהמלית מגלגלים פעם אחת מקפלים את שולי העלה פנימה ומגלגלים עד הסוף.
4. מורחים את קצה העלה בביצה טרופה ומדביקים. מחממים שמן לטיגון עמוק מטגנים עד להזהבה ומגישים חם עם רוטב שמנת.
5. לרוטב: מערבבים בקערה את כל המרכיבים מצננים עד להגשה.
דרג: