אגסים ותאנים מקורמלים בווניל עם גלידה

קינוחים אישיים ומפנקים של פרי וגלידה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
אגסים ותאנים מקורמלים בווניל עם גלידה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 אגסים בינוניים יפים
  • 3 תאנים שלמות טריות
  • 100 גרם חמאה
  • 3/4 כוס סוכר לבן
  • 1/4 לימון טרי קלוף חתוך גס
  • גלידה לפי הטעם
  • מקל וניל חרוץ במרכז ומחולק לארבעה חלקים

אופן הכנה:


1. שוטפים היטב את התאנים ומחלקים לרבעים.
2. בעזרת תפוחן מרחיקים את ליבת האגס, קולפים וחותכים לרבעים לאורך.
3. בסיר שטוח, ממיסים את החמאה ומוסיפים את הסוכר, מקל הוניל, שליש הלימון ובוחשים עד שמקבל צבע מעט שחום.
4. מוסיפים את האגסים והתאנים וצולים כ-15 דקות על להבה נמוכה תוך הפיכה זהירה של האגסים והתאנים עד לריכוך קל.
להגשה:
מניחים מהאגסים והתאנים החמים במרכז הצלחת ומעל יוצקים מעט רוטב.
מוסיפים רבע של מקל הוניל וכדור גלידה ומגישים חם.
דרג: