אגסים במילוי חלבה

אגסים במילוי מפתיע

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
אגסים במילוי חלבה
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • בסיס
  • 6 אגסים בינוניים
  • 4 כפות סוכר
  • 2 כוסות מים
  • מלית
  • 200 גרם חלבה מרוסקת
  • טבילה
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 200 גרם שמנת מתוקה
  • רוטב חלבה לזילוף על הצלחת
  • 200 גרם חלבה מרוסקת
  • 1/2 1 כוסות חלב
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות טחינה גולמית

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. קולפים את האגסים ומבשלים עם המים והסוכר כ- 10 דק’.
2. מוציאים ומצננים.
3. מוציאים את תוכן האגס (לאורך החרצנים) בעזרת קולפן מתאים.
4. ממלאים בחלבה.
5. אופים בתנור (°180) כ- 10-15 דק’, עד לריכוך.
6. מצננים.
7. ממיסים את השוקולד והשמנת בקערה מעל סיר עם מים רותחים עד קבלת מרקם חלק.
8. טובלים את האגסים בשוקולד ומניחים על צלחת הגשה.
9. מכינים רוטב חלבה: מבשלים על אש נמוכה את כל החומרים עד שנוצר מרקם חלק ואחיד.
10. מזלפים על גבי הצלחת.

דרג: