אגסים ביין אדום עם קציפת יופלה ופירות יער

גביעי אגסים מקורמלים ביין עם נגיעות וניל

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: שף בני סיידא

דרג:
אגסים ביין אדום עם קציפת יופלה ופירות יער
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 7 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לאגסים:
  • 6 אגסים עם העוקץ קלופים
  • 1/2 2 כוסות יין אדום יבש
  • 5 כפות סוכר
  • 3 פרוסות לימון עם הקליפה
  • 1 מקל קינמון
  • לקציפה:
  • 1 מיכל שמנת עמידה לקצפת 38 מסדרת ״השף הלבן״
  • 2 כפות סוכר
  • 1 גביע יופלה פירות יער

אופן הכנה:

1. שמים בסיר את האגסים ושאר המצרכים מביאים לרתיחה, מבשלים על להבה בינונית כחצי שעה עד שהאגסים רכים אך מוצקים. מצננים ומקררים (רצוי למשך לילה).
2. מקציפים את השמנת עם הסוכר והיופלה לקציפה יציבה. מחלקים את האגסים עם מעט מהרוטב לגביעי מרטיני, שמים ליד מעט מקציפת היופלה ומגישים.



 
דרג: