אגסים אפויים בקרם שקדים

אגסים אפויים בקרם שקדים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
אגסים אפויים בקרם שקדים
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לקרם השקדים:
  • 150 גרם חמאה רכה
  • 3/4 כוס סוכר
  • 180 גרם שקדים טחונים
  • 3 ביצים
  • 3 כפות קורנפלור
  • קליפת מגוררת מלימון אחד
  • 2 כפות ברנדי
  • לאגסים:
  • 2 כוסות יין לבן יבש
  • 5 כפות סוכר
  • 2 פרוסות לימון, עם הקליפה
  • 4 אגסים קלופים
  • להגשה:
  • קצפת

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1, שמים במעבד מזון את החמאה, הסוכר והשקדים
ומעבדים חצי דקה, מוסיפים את הביצים בהדרגה אחת אחת תוך כדי פעולת המכשיר ,עד שמתקבלת תערובת אחידה,
מוסיפים את הקורנפלור ,קליפת הלימון והברנדי ומעבדים לקרם אחיד,
2, ממלאים את התבניות האישיות בקרם השקדים עד
למחצית גובהן ומקררים במשך שעתיים,
3, שמים בסיר קטן את היין הסוכר, פרוסות הלימון והאגסים ומביאים לרתיחה, מבשלים על אש בינונית כ-20 דקות ,עד שהאגסים מתרככים אך נשארים מוצקים [אם האגסים אינם טבולים לגמרי בנוזלי הבישול,מומלץ לכסות את הסיר ולהפוך את האגסים מדי פעם כדי לקבל בישול אחיד] מוציאים את האגסים מהסיר ומצננים,
4, מחממים תנור לחום בינוני 175 חוצים את האגסים לאורכם ומסירים את הליבה והגרעינים, מעמידים כל חצי אגס בתבנית האישית בתוך קרם השקדים,
5, אופים עד שהקרם משחים, מגישים פושר עם או בלי קצפת.

דרג: