קציצות תפוחי אדמה ובצל ירוק | השף הלבן

קציצות תפוחי אדמה ובצל ירוק

קציצות צמחוניות נהדרות, שאפשר להכין מראש. ויש גם גרסה אפויה טעימה מאוד (הוראות בסוף המתכון).

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
קציצות תפוחי אדמה ובצל ירוק
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל24 יחידות:
  • 4 תפוחי אדמה בינוניים (200 גרם כ"א)
  • 20 גרם חמאת תנובה
  • 3 כפות חלב
  • 3-2 כפות פסטו (ביתי או קנוי)
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 2 ביצים גדולות
  • ½ כוס בצל ירוק קצוץ דק (5-4 בצלים)
  • 3 כפות פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • 1 כוס פירורי לחם מהסוג הגס יותר (פירורים לציפוי פנקו)
  • שמן לטיגון חצי־עמוק
הוראות הכנה:
  • 01.

    רוחצים היטב את תפוחי

  • 02.

    האדמה, ומנקבים את קליפתם מסביב. מסדרים אותם במעגל בצלחת זכוכית גדולה מרופדת

  • 03.

    בשכבה כפולה של נייר אפייה, ומבשלים במיקרוגל במשך 5 דקות. הופכים ומבשלים במשך

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    6-5 דקות נוספות עד שהם מתרככים. מצננים 10 דקות, חוצים, קולפים וחותכים לקוביות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 05.

    מעבירים את תפוחי האדמה לקערה,

  • 06.

    מוסיפים חמאה וחלב, ומועכים היטב במועך תפוחי אדמה. מוסיפים פסטו (הכמות המדויקת

  • 07.

    תלויה בסוג שבו משתמשים), תבלינים וביצים ומועכים יחד. מוסיפים בצל ירוק, פרמזן

  • 08.

    ו־¼ כוס פירורי לחם, ומערבבים בכף לתערובת אחידה.

  • 09.

    מפזרים את פירורי הלחם הנותרים בצלחת

  • 10.

    גדולה. צרים מהתערובת כדורים בקוטר 5 ס"מ, מגלגלים בפירורי הלחם ומשטחים

  • 11.

    לקציצות בקוטר 5 ס"מ.

  • 12.

    מחממים שמן במחבת גדולה, ומטגנים את

  • 13.

    הקציצות בשמן החם עד שהן שחומות־זהובות משני צידיהן. מספיגים על מגבות נייר. (אפשר

  • 14.

    להכין מראש, ולחמם מחדש בתנור לפני ההגשה.) מגישים חם או פושר ומלווים בקערית של

  • 15.

    שמנת חמוצה.

  • 16.

    לקציצות אפויות:

  • 17.

    מחממים את התנור לחום בינוני־גבוה (200 מעלות). מרפדים את תבנית התנור

  • 18.

    בנייר אפייה, ומרססים אותו בשמן זית. מסדרים את הקציצות בתבנית, ומרססים אותן בשמן

  • 19.

    זית. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 25 דקות או עד שהקציצות זהובות ופריכות.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 20.

    שדרוג לטעם מיטבי: מחממים שתי כפיות חמאה או שמן זית במחבת קטנה, ומטגנים את הבצל

  • 21.

    הירוק טיגון קצר (עד שהוא משנה את צבעו) לפני שמוסיפים אותו לתערובת.

הידעת?

תופעת הצמחונות בהחלט גדלה בעשורים האחרונים והפכה לגורם לא מבוטל בעולם הקולינריה המודרני. בכל יום אנחנו נחשפים לעוד מנות מוכרות ואהובות שקיבלו גרסה צמחונית או טבעונית מקורית. המנה התורנית שקיבלה גרסה צמחונית היא קציצות העוף. אז קבלו מתכון מפתיע ומפנק של קציצות צמחוניות נהדרות, שאפשר להכין מראש. ויש גם גרסה אפויה טעימה מאוד (הוראות בסוף המתכון).

הכנת? כאן מדרגים
(1)