אצבעות שניצל פולנטה
חטיף ממכר העשוי ממלבני פולנטה וגבינות מצופים ומטוגנים. מגישים חם עם מטבל שאוהבים ליד
חלבי
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי
עיצוב: אינס ואפיק
המרכיבים ל12 יחידות:
- 1 כוס קמח תירס, רצוי כזה שמיועד מראש לפולנטה
- 2.5 כוסות חלב "תנובה"
- 2 כוסות מים
- 1 כף שטוחה מלח
- 100 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- 50 גרם חמאת "תנובה"
מצרכים לציפוי :
- 2 ביצים טרופות
- כוס קמח תירס
- שמן קנולה לטיגון
הוראות הכנה:
-
01.
בסיר רחב מרתיחים את החלב, המים והמלח.
-
02.
כשהמים רותחים מוסיפים את כוס קמח התירס, מנמיכים את האש ובוחשים עד שהנוזלים נספגים.
-
03.
ממשיכים לבחוש ומוסיפים את החמאה וכשהיא נספגת מוסיפים לאט את הגבינה המגוררת עד שהיא נבלעת במסה.
-
04.
מסירים מהאש ומעבירים את הפולנטה לתבנית מלבנית מרופדת ניילון נצמד, או נייר אפייה כדי שיהיה קל לשלוף אותה מהתבנית.
-
05.
מצננים את הפולנטה כחצי שעה במקרר עטופה בניילון נצמד.
-
06.
מוציאים מהמקרר וחותכים ל"אצבעות" ברוחב של כ- 3 ס"מ.
-
07.
בזהירות מצפים כל אצבע בביצה ולאחר מכן בקמח תירס,
-
08.
מטגנים בשמן חצי עמוק עד לצבע זהוב ומעבירים לנייר סופג. מגישים מיד.
הכנת? כאן מדרגים