אצבעות שניצל פולנטה – מתכון לחטיף הממכר | השף הלבן

אצבעות שניצל פולנטה

חטיף ממכר העשוי ממלבני פולנטה וגבינות מצופים ומטוגנים. מגישים חם עם מטבל שאוהבים ליד

מאת: אינס שילת ינאי
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
אצבעות שניצל פולנטה
צילום: אפיק גבאי עיצוב: אינס ואפיק
המרכיבים ל12 יחידות:
  • 1 כוס קמח תירס, רצוי כזה שמיועד מראש לפולנטה
  • 2.5 כוסות חלב "תנובה"
  • 2 כוסות מים
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 100 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • 50 גרם חמאת "תנובה"
מצרכים לציפוי :
  • 2 ביצים טרופות
  • כוס קמח תירס
  • שמן קנולה לטיגון
הוראות הכנה:
  • 01.

    בסיר רחב מרתיחים את החלב, המים והמלח.

  • 02.

    כשהמים רותחים מוסיפים את כוס קמח התירס, מנמיכים את האש ובוחשים עד שהנוזלים נספגים.

  • 03.

    ממשיכים לבחוש ומוסיפים את החמאה וכשהיא נספגת מוסיפים לאט את הגבינה המגוררת עד שהיא נבלעת במסה.

  • 04.

    מסירים מהאש ומעבירים את הפולנטה לתבנית מלבנית מרופדת ניילון נצמד, או נייר אפייה כדי שיהיה קל לשלוף אותה מהתבנית.

  • 05.

    מצננים את הפולנטה כחצי שעה במקרר עטופה בניילון נצמד.

  • 06.

    מוציאים מהמקרר וחותכים ל"אצבעות" ברוחב של כ- 3 ס"מ.

  • 07.

    בזהירות מצפים כל אצבע בביצה ולאחר מכן בקמח תירס,

  • 08.

    מטגנים בשמן חצי עמוק עד לצבע זהוב ומעבירים לנייר סופג. מגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(0)