קדרת עוף, ירקות וקינואה | השף הלבן

קדרת עוף, ירקות וקינואה

ארוחה מלאה בסיר אחד. צבעונית, מזינה, טעימה וטעימה מאוד.

מאת: דנית סלומון
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
קדרת עוף, ירקות וקינואה
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל8:
  • 8 שוקי עוף "תנובה"
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 זוקיני או קישוא גדול
  • 2 גזרים בינוניים
  • 1 ראש שומר גדול
  • 1 פלפל אדום גדול
  • 4 שיני שום (רצוי שום טרי)
  • 2 כפות חומץ יין לבן
  • ½1 כוסות קינואה שחורה או אדומה שטופה היטב ומסוננת
  • ½2 (625 מ"ל) כוסות מים רותחים (מהקומקום)
  • תבלינים: 2 כפות תערובת תבלינים גריל עוף + 2 כפיות פפריקה מעושנת + 2 כפיות עלי רוזמרין טריים קצוצים דק או 1 כפית רוזמרין מיובש + מלח ופלפל + 2 כפיות סוכר
הוראות הכנה:
  • 01.

    שמים את שוקי העוף בקערה, מטפטפים עליהן כף שמן זית, ובוזקים 1 כף גריל עוף, 1 כפית פפריקה מעושנת ואת הרוזמרין. משפשפים את התבלינים לתוך שוקי העוף, ומשהים לספיגת טעמים עד שמסיימים את חיתוך הירקות.

  • 02.

    חותכים את הזוקיני לקוביות של 2 ס"מ; פורסים את הגזרים לפרוסות בעובי ½ ס"מ; חוצים את השומר לאורכו, ופורסים כל חצי לאורכו לפרוסות בעובי 1 ס"מ; חוצים את הפלפל, מנקים מגרעינים וחותכים לקוביות של 2 ס"מ; קולפים ופורסים את שיני השום.

  • 03.

    מחממים את השמן הנותר בסוטאז גדול (בקוטר 30-28 ס"מ). מטגנים את שוקי העוף בשמן החם עד שהן מזהיבות מכל עבריהן. מוציאים לצלחת. מוסיפים את הירקות לשומן שנותר בסוטאז, ומטגנים תוך ערבוב במשך 5 דקות. מוסיפים חומץ ומערבבים היטב. מתבלים במלח ובפלפל, ומוסיפים כף גריל עוף, כפית פפריקה מעושנת וסוכר. מוסיפים את הקינואה ואת המים הרותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים את התיבול. מסדרים את שוקי העוף על תערובת הירקות והקינואה. מכסים ומבשלים מעל להבה גבוהה במשך 15 דקות. בינתיים, מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    מכסים את הסיר בנייר אפייה ובמכסה הדוק (או בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום), מעבירים את הסיר לתנור ואופים במשך ¼1 שעות. מסירים את הכיסוי ואופים במשך 20-15 דקות נוספות עד ששוקי העוף משחימות.

    טיימר מופעל
    00:15:00

הידעת?

עוף הוא אחד מחומרי הגלם היעילים והאהובים ביותר במחלקת הבשר. הסיבה העיקרית לכך היא שכל כך קל להעניק לבשר טעמים שונים בעזרת מרינדה טובה. אם אתם מחפשים מתכון טוב לסעודת חג או סתם ארוחת ערב שגרתית אך מפנקת, הגעתם למקום הנכון. אז בשביל ארוחת החג הקרבה, הבאנו לכם מתכון לקדרת עוף, ירקות וקינואה מפנקת. אין פשוט מזה, אך התוצאה פשוט נהדרת ומתאימה באופן מושלם סעודה חגיגית עם כל המשפחה והקרובים. ארוחה מלאה בסיר אחד. צבעונית, מזינה, וטעימה מאוד. כדאי לנסות ולהיווכח בעצמכם.

הכנת? כאן מדרגים
(24)