חביתת סלמון אפויה | השף הלבן

חביתת סלמון אפויה

לחביתה אפויה מרקם אוורירי יותר מזה של חביתה מטוגנת, ואפשר להעשיר אותה בתוספות טעימות. מנה עשירה בחלבון ודלת פחמימות.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
חביתת סלמון אפויה
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל4-6:
  • חמאה לשימון התבנית
  • 8 ביצים גדולות
  • ½ כוס (125 מ"ל) שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
  • 1 בצל קטן קצוץ דק
  • ¼ כוס עירית קצוצה
  • 1 כף שמיר קצוץ דק (או ½ כפית שמיר מיובש)
  • 75 גרם פתיתי עמק "תנובה" (או גבינת עמק מגוררת)
  • ¼ כפית פלפל לבן
  • מלח
  • 100 גרם פרוסות סלמון מעושן "דגי תנובה" חתוכות לריבועים של 1 ס"מ
גודל תבנית: תבנית מרובעת 25x25 ס"מ
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים את התנור לחום בינוני־גבוה (200 מעלות). משמנים היטב בחמאה תבנית מרובעת 25x25 ס"מ (או תבנית אחרת ששטחה דומה. רצוי לא להשתמש בתבנית מתכת נטולת ציפוי).

  • 02.

    בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, שמנת, בצל ועשבי תיבול. בוחשים פנימה את הגבינה ומתבלים בפלפל ובמלח לפי הטעם (זכרו שהגבינה והסלמון מלוחים). מפזרים את חתיכות הסלמון על תערובת הביצים ומשקיעים אותן קצת לתוך התערובת.

  • 03.

    אופים במדף האמצעי של התנור במשך 30-25 דקות, עד שהחביתה תפוחה, מרכזה יציב ושוליה משחימים. מגישים חם.

    טיימר מופעל
    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)