ברוקולי עם "שמיכת" גבינה צהובה מותכת

אודי ברקן ואושר אידלמן עם מתכון למנה ראשונה טעימה של ברוקולי מוקרם בגבינת גלבוע שתפתח לכם את התיאבון

מאת: אודי ברקן ואושר אידלמן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ברוקולי עם
צילום: אודי דגן עיצוב: חמוטל יעקובוביץ'

המרכיבים ל 2 מנות:

  • 2 ראשי ברוקולי קטנים
  • 3 כפות מים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח דק
  • 2 כפות מים
  • 2 פרוסות גבינת גלבוע 22% שומן

הוראות הכנה:

  • 01.

        מחממים תנור על מצב גריל עליון וחום מקסימלי.

  • 02.

        מפרקים את ראשי הברוקולי לפרחים ומורידים להם את הקצה כך שיעמדו יציב בהמשך על גבי התבנית.

  • 03.

        מעבירים את הברוקולי לקערה שיכולה להיכנס למיקרוגל, מוסיפים את המים, מערבבים ומכניסים למיקרו על עוצמה גבוהה ל5 דקות.

    טיימר מופעל

    00:05:00
  • 04.

        מוציאים את פרחי הברוקולי, מסננים מהמים, מתבלים בשמן זית ומלח ומעמידים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

  • 05.

        מניחים מעל כל פרח ברוקולי פרוסת גבינה צהובה "גלבוע"  ומכניסים ל-2 דקות צמוד לגריל בתנור עד שהגבינה משחימה קלות.  

    טיימר מופעל

    00:02:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.