עוגת גבינה אפויה עם קוקוס במתכון מנצח | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה אפויה עם קוקוס

עוגת גבינה מעודנת במרקם קרמי.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
עוגת גבינה וקוקוס
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל12:
לבסיס:
  • 200 גרם פירורי ביסקוויט
  • 2 כפות סוכר
  • 3 כפות פתיתי קוקוס טחון
  • 100 גרם שמן קוקוס מכבישה קרה מחומם למצב נוזלי
לתערובת הגבינה:
  • 2 גביעים (2x225 גרם) גבינת שמנת "נפוליאון" 25%
  • 500 גרם גבינה לבנה 9% "תנובה"
  • ⅓1 כוסות (135 גרם) סוכר
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • קליפה מגוררת מתפוז בינוני
  • 2 כפות קורנפלור
  • ⅔ כוס (160 מ"ל) קרם קוקוס משומר (17% שומן או יותר)
  • 4 ביצים גדולות טרופות
  • 4-3 כפות פתיתי קוקוס קלוי מתוק לעיטור
גודל תבנית: תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בתכנית חום עליון־תחתון) כשתבנית התנור מושחלת במדף האמצעי. מרפדים את התחתית של תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ בריבוע של נייר אפייה (מהדקים את המסגרת סביב התחתית והנייר), או משתמשים בתבנית בעלת תחתית זכוכית, שיכולה לשמש כמגש.

  • 02.

    מערבבים את מצרכי הבסיס בקערה, מעבירים את התערובת לתבנית, ומהדקים אותה לתחתית ולדפנות (עד גובה 2 ס"מ בערך). אופים את קלתית הפירורים במשך 10 דקות. מוציאים את שתי התבניות יחד מהתנור ומצננים את הקלתית בזמן שמכינים את תערובת הגבינה. מכוונים את התנור לחום נמוך (150 מעלות).

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    בקערה גדולה מערבלים יחד במהירות נמוכה (כדי לא להחדיר אוויר לתערובת) גבינות, סוכר, תמצית וניל, קליפת תפוז וקורנפלור לתערובת חלקה. מוסיפים קרם קוקוס וביצים, וממשיכים לערבל במהירות נמוכה עד שהתערובת אחידה. יוצקים את תערובת הגבינה לתבנית הקפיצית, וזורים עליה את פתיתי הקוקוס הקלוי. מחזירים את שתי התבניות יחד למדף האמצעי של התנור. אופים במשך 60 דקות. מריצים להב סכין בין שולי העוגה לדופנות התבנית, ואופים במשך 20-15 דקות נוספות, עד שהעוגה מתייצבת ורק המרכז עדיין רוטט מעט. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להצטנן. מכסים ומקררים במשך לילה לפחות, כדי להניח לעוגה להתייצב ולהגיע למרקם חלק.

    טיימר מופעל
    00:00:00
הכנת? כאן מדרגים
(8)