• עבור לתפריט ראשי
  • מעבר לתוכן מרכזי
  • עבור לעמודת צד
  • עבור לאזור תחתון
  • התחבר למטבח שלי
  • העלאת מתכון
השף הלבן  לוגו תנובה לוגו
תפריט
  • חנוכה
  • סלטים
    • סלטים לשבת
    • סלטים מיוחדים
  • לחמים לחמניות ומאפים
    • מאפים מלוחים
    • פשטידות וקיש
    • מתכונים לפיצה מכל הסוגים
    • בצק פילו
    • כריכים
  • עוגות עוגיות וקינוחים
    • מתכונים ורעיונות לקינוחים
      • גלידה
      • שייק
      • קינוחים אישיים
      • מתכון לפנקייק
    • עוגות בחושות
    • עוגות שוקולד
    • עוגות יום הולדת
    • עוגות גבינה
    • עוגות שמרים
    • עוגיות
      • עוגיות בריאות
      • עוגיות קוואקר
  • מתכונים נוספים
      • פסטיבל יווני
      • סוג הארוחה
        • מנות ראשונות
        • ארוחת בוקר
        • ארוחת ערב
      • סוג התבשיל
        • לחמים לחמניות ומאפים
        • סלטים
        • מרקים
        • מתכון לפנקייק
      • סגנון הבישול
        • מתכונים ב10 דקות
        • מכינים לילדים
        • מתכונים צמחוניים
        • מתכונים טבעוניים
      • חגים ומועדים
        • מתכונים לחג השבועות
        • חוברת שבועות 2019
        • מתכונים לפורים
        • מתכונים לפסח
        • מתכונים לסוכות
        • מתכונים ליום העצמאות
        • מתכונים לשבת
        • ראש השנה
        • עוגות יום הולדת
        • מתכונים לחנוכה
        • מתכונים לטו בשבט
      • ולקינוח...
        • עוגות עוגיות וקינוחים
        • קינוחים
      • חומרי גלם
        • קטניות
        • פירות
        • מתכונים עם בשר בקר
        • עוף
        • פסטה
        • דגים
        • ירקות
  • ספריית-השף
  • צור קשר
  • מפת אתר
כניסה למטבח שלי

לכל אחד יש את המטבח שלו, שמסודר בדיוק כמו שהוא אוהב.
הירשמו כאן ותוכלו לסדר את המטבח האישי שלכם: להעלות מתכונים שלכם, לשמור מתכונים שאהבתם, לשתף וליהנות מהטבות.

כניסה לאזור האישי שלי
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
זכור אותי
כניסה למטבח שלי
מרוב תיאבון שכחתם את הסיסמא? לא נורא.
הזינו את כתובת הדוא"ל שלכם והשף הלבן ישלח מיד הנחיות לאיפוס הסיסמא:
תודה

מייל איפוס סיסמא נשלח אליך
לכתובת הדוא"ל שהוזנה

במידה ולא התקבל דוא"ל אנא בדוק/י את כתובת הדוא"ל שעמה נרשמת לאתר

הצטרפות
איזה כיף שאתם איתנו!
בלי לבזבז זמן (בכל זאת, כולם כבר רעבים...)
מלאו את הפרטים בשדות הבאים וקדימה, השף הלבן מחכה!
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.
מצוין!
מייל עם אישור ההרשמה נשלח אליך ממש עכשיו
נא להזין סיסמא חדשה:
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
הסיסמא אופסה בהצלחה

נא לחץ כאן להתחברות

מעבר לתוכן מרכזי
גודל פונט
  • דף הבית
  • מתכונים נוספים
  • פסטיבל יווני
  • מטבל גבינת שמנת וסלט משוויה חריף
ספריית-השף
  • לביבות זוקיני וגבינות
  • סלט חם של ירקות צלויים ופרובטו עיזים
  • טירוקפטרי - ממרח פלפלים וגבינה
  • סלט חצילים ופלפלים קלויים

מטבל גבינת שמנת וסלט משוויה חריף

מטבל הקיץ האולטימטיבי שילך מושלם ליד הבגט

מאת: עורך השף הלבן \ מקור מתכון : נעמי אבליוביץ' \ צילום : אסף אמברם
דרג:
מטבל גבינת שמנת וסלט משוויה חריף
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי
כמות מנות: 6
דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 כפית נענע מיובשת
  • 1 שן שום, כתושה
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
  • שמן זית איכותי
  • לסלט משוויה:
  • 2 פלפלים מתוקים מכל צבע
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 2 עגבניות בשלות
  • 1-2 שיני שום עם הקליפה
  • 1 בצל, מקולף וחתוך לרבעים
  • מלח ופלפל , לפי הטעם
  • ¼ כפית זרעי קימל
  • 3 כפות שמן זית
  • להגשה:
  • לחם/ באגט כפרי
  • 1 מיכל גבינת שמנת 25% על בסיס יוגורט יווני "פיראוס"
  • ¼ כוס אגוזי מלך, קלויים קלות במחבת יבשה וקצוצים גס
  • 1 כף צימוקים שחורים
  • קליפה מגוררת מ- ½ לימון
  • 1 כפית מיץ לימון

איך מכינים:


1.      להכנת המטבל: מניחים בקערית את גבינת השמנת ומוסיפים אגוזי מלך, צימוקים, קליפה ומיץ לימון, נענע מיובשת, שום ו-1 כף שמן זית ומערבבים היטב (שומרים בצד קצת אגוזי מלך, צימוקים ונענע מיובשת להגשה). מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. אפשר להכין עד 24 שעות מראש ולשמור במקרר בכלי אטום .

2.      לפני ההגשה מפזרים מעל את אגוזי המלך, הצימוקים והנענע מיובשת הנותרים, מזליפים מעט שמן זית ומגישים.

3.      להכנת סלט המשוויה: פורסים את הפלפלים ומנקים מגרעינים. מחממים גריל או פלטת/ מחבת פסים. כשהגריל או הפלטה לוהטים מברישים במעט שמן ומניחים את פרוסות הפלפלים. צולים עד שהם רכים וחרוכים. לחילופין, אפשר גם לשרוף את הפלפלים שלמים ישירות מעל הלהבה כמו ששורפים חציל.

4.      מנמיכים את החום ומוסיפים את העגבניות, שיני שום והבצל וצולים עד לריכוך, כ-15 דקות. מדי פעם יש להפוך את הירקות לצלייה אחידה.

5.      מעבירים את כל הירקות לסיר עם מכסה או לקופסה אטומה ומצננים. מקלפים את הפלפלים, עגבניות ושיני השום ומעבירים לקרש חתוך. בעזרת סכין חדה קוצצים דק ומעבירים לקערה. מוסיפים את זרעי הקימל ומתבלים במלח, פלפל ושמן זית. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.  אפשר להגיש חמים או קר וניתן לשמור במקרר מספר ימים.

אהבתם את המתכון? מעוניינים לטעום עוד פסטיבל יווני מבית השף הלבן? היכנסו לעמוד הלובי של פסטיבל יווני.
דרג:
הדוא"ל נשלח בהצלחה
  • לביבות זוקיני וגבינות
  • סלט חם של ירקות צלויים ופרובטו עיזים
  • טירוקפטרי - ממרח פלפלים וגבינה
  • סלט חצילים ופלפלים קלויים
  • פרגנו לשף!
    לחצו על הלב והראו לשף הלבן
    את המתכון שאהבתם
  • רוצים לשתף את המתכונים של השף?
    לחצו על השיתוף
  • אוהבים? שומרים!
    לחצו כאן ושמרו את המתכון באיזור
    האישי שלכם
|

הדוא"ל נשלח בהצלחה

דף הבית
  • מפת אתר
  • צור קשר
  • המתכונים שלי
  • העלאת מתכון
  • הצהרת נגישות
  • בלוג השף
  • תנאי שימוש
מתכונים נוספים
  • מוס רוזמרי חלבה
  • סופלה שוקולד
  • עלי סיגרים במילוי גבינה
  • מאפה גבינות וחצילים
  • פאי דובדבנים אישי
סוגי מתכונים
  • פסטה
  • מרקים
  • עוגות עוגיות וקינוחים
  • עוגות בחושות
  • עוגיות קוואקר
ערוצי השף הלבן
המוצרים שלנו
הירשמו כאן וקבלו את המתכונים הכי טריים ישירות למייל שלכם!
ההרשמה התקבלה בהצלחה, תודה.
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.
נרשמת בהצלחה
השף הלבן techmarketing
  • וואטסאפ
    לשף שלנו