• עבור לתפריט ראשי
  • מעבר לתוכן מרכזי
  • עבור לעמודת צד
  • עבור לאזור תחתון
  • התחבר למטבח שלי
  • העלאת מתכון
השף הלבן  לוגו תנובה לוגו
תפריט
  • חנוכה
  • סלטים
    • סלטים לשבת
    • סלטים מיוחדים
  • לחמים לחמניות ומאפים
    • מאפים מלוחים
    • פשטידות וקיש
    • מתכונים לפיצה מכל הסוגים
    • בצק פילו
    • כריכים
  • עוגות עוגיות וקינוחים
    • מתכונים ורעיונות לקינוחים
      • גלידה
      • שייק
      • קינוחים אישיים
      • מתכון לפנקייק
    • עוגות בחושות
    • עוגות שוקולד
    • עוגות יום הולדת
    • עוגות גבינה
    • עוגות שמרים
    • עוגיות
      • עוגיות בריאות
      • עוגיות קוואקר
  • מתכונים נוספים
      • פסטיבל יווני
      • סוג הארוחה
        • מנות ראשונות
        • ארוחת בוקר
        • ארוחת ערב
      • סוג התבשיל
        • לחמים לחמניות ומאפים
        • סלטים
        • מרקים
        • מתכון לפנקייק
      • סגנון הבישול
        • מתכונים ב10 דקות
        • מכינים לילדים
        • מתכונים צמחוניים
        • מתכונים טבעוניים
      • חגים ומועדים
        • מתכונים לחג השבועות
        • חוברת שבועות 2019
        • מתכונים לפורים
        • מתכונים לפסח
        • מתכונים לסוכות
        • מתכונים ליום העצמאות
        • מתכונים לשבת
        • ראש השנה
        • עוגות יום הולדת
        • מתכונים לחנוכה
        • מתכונים לטו בשבט
      • ולקינוח...
        • עוגות עוגיות וקינוחים
        • קינוחים
      • חומרי גלם
        • קטניות
        • פירות
        • מתכונים עם בשר בקר
        • עוף
        • פסטה
        • דגים
        • ירקות
  • ספריית-השף
  • צור קשר
  • מפת אתר
כניסה למטבח שלי

לכל אחד יש את המטבח שלו, שמסודר בדיוק כמו שהוא אוהב.
הירשמו כאן ותוכלו לסדר את המטבח האישי שלכם: להעלות מתכונים שלכם, לשמור מתכונים שאהבתם, לשתף וליהנות מהטבות.

כניסה לאזור האישי שלי
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
זכור אותי
כניסה למטבח שלי
מרוב תיאבון שכחתם את הסיסמא? לא נורא.
הזינו את כתובת הדוא"ל שלכם והשף הלבן ישלח מיד הנחיות לאיפוס הסיסמא:
תודה

מייל איפוס סיסמא נשלח אליך
לכתובת הדוא"ל שהוזנה

במידה ולא התקבל דוא"ל אנא בדוק/י את כתובת הדוא"ל שעמה נרשמת לאתר

הצטרפות
איזה כיף שאתם איתנו!
בלי לבזבז זמן (בכל זאת, כולם כבר רעבים...)
מלאו את הפרטים בשדות הבאים וקדימה, השף הלבן מחכה!
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.
מצוין!
מייל עם אישור ההרשמה נשלח אליך ממש עכשיו
נא להזין סיסמא חדשה:
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
הסיסמא אופסה בהצלחה

נא לחץ כאן להתחברות

מעבר לתוכן מרכזי
גודל פונט
  • דף הבית
  • מתכונים נוספים
  • ירקות קפואים
  • פאייה אורז, ארטישוק ועוף בתיבול לימוני
ספריית-השף
  • מאפה של תירס פלפלים וגבינות
  • קציצות עוף ופתיתי גזר
  • סלט תפוח אדמה קייצי עם אפונה, נענע ובולגרית
  • סלט כרוב ניצנים צלוי עם חסה, תפוחים ורוקפור

פאייה אורז, ארטישוק ועוף בתיבול לימוני

ארוחה שלמה בסיר אחד! קבלו מתכון לסיר משפחתי שיש בו הכל: עוף שחום, אורז צהבהב וירקות. ארוחה מעולה בקלות

מאת: עורך השף הלבן \ מקור מתכון : נעמה רן \ צילום : נעמה רן
דרג:
פאייה עוף וארטישוק בניחוח לימון
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי
כמות מנות: 4-6
דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 לימון פרוס
  • 3-4 כרעיים מחולקות לשוק וירך
  • מלח, פלפל
  • 2 בצלים חצויים ופרוסים
  • 5 שיני שום חצויות
  • 2 כפיות כורכום
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • 1.5 כוסות אורז בסמטי, שטוף ומסונן
  • 400 גרם תחתיות ארטישוק "סנפרוסט", חתוכות לרבעים (לא חייבים להפשיר)
  • 1-2 כוסות אפונה "סנפרוסט"
  • מיץ מ 1/2 לימון

איך מכינים:

1. מחממים 2 כפות שמן בסיר רחב. מטגנים את פרוסות הלימון כדקה (צד אחד שלהן) עד שהן משחימות ומוציאים לקערה.
2. מוסיפים כף שמן. ממליחים ומפלפלים את נתחי העוף ומצרפים לסיר על הצד עם העור. מטגנים 3-4 דקות עד שצד העור משחים יפה (לא הופכים) ומוציאים לקערת הלימון.
3. שמים בסיר את הבצל ומטגנים עד השחמה. מוסיפים שום, כורכום, פפריקה, מלח ופלפל ומטגנים כדקה.
4. מוסיפים את העוף ו-2 כוסות מים, מכסים, מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה בינונית-נמוכה ומבשלים 30 דקות. מוסיפים אורז, ארטישוק ומים רותחים עד כיסוי האורז, מכסים חלקית ומבשלים עוד כ-15 דקות. מערבבים, מוסיפים אפונה ומיץ לימון ואם צריך (אם האורז עוד לא מוכן והמים התאדו) עוד 1/2 כוס מים רותחים ומבשלים 5 דקות נוספות עד שהאורז עשוי. מגישים חם.





אהבתם את המתכון? מעוניינים לטעום עוד ירקות קפואים מבית השף הלבן? היכנסו לעמוד הלובי של ירקות קפואים.
דרג:
הדוא"ל נשלח בהצלחה
  • מאפה של תירס פלפלים וגבינות
  • קציצות עוף ופתיתי גזר
  • סלט תפוח אדמה קייצי עם אפונה, נענע ובולגרית
  • סלט כרוב ניצנים צלוי עם חסה, תפוחים ורוקפור
  • פרגנו לשף!
    לחצו על הלב והראו לשף הלבן
    את המתכון שאהבתם
  • רוצים לשתף את המתכונים של השף?
    לחצו על השיתוף
  • אוהבים? שומרים!
    לחצו כאן ושמרו את המתכון באיזור
    האישי שלכם
|

הדוא"ל נשלח בהצלחה

דף הבית
  • מפת אתר
  • צור קשר
  • המתכונים שלי
  • העלאת מתכון
  • הצהרת נגישות
  • בלוג השף
  • תנאי שימוש
מתכונים נוספים
  • מוס רוזמרי חלבה
  • סופלה שוקולד
  • עלי סיגרים במילוי גבינה
  • מאפה גבינות וחצילים
  • פאי דובדבנים אישי
סוגי מתכונים
  • פסטה
  • מרקים
  • עוגות עוגיות וקינוחים
  • עוגות בחושות
  • עוגיות קוואקר
ערוצי השף הלבן
המוצרים שלנו
הירשמו כאן וקבלו את המתכונים הכי טריים ישירות למייל שלכם!
ההרשמה התקבלה בהצלחה, תודה.
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.
נרשמת בהצלחה
השף הלבן techmarketing
  • וואטסאפ
    לשף שלנו