מאפינס ברוקולי וגבינות - ארוחת 10 בריאה וטעימה! | השף הלבן

מאפינס ברוקולי וגבינות

אם הילדים שלכם לא אוהבים סנדוויצ'ים, המאפינס האלו הם הפינוק המושלם כארוחת עשר לבית הספר! מתכון קל וטעים המהווה פתרון נהדר לארוחת 10 מזינה

מאת: דור משה
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
מאפינס ברוקולי וגבינות
צילום: דור משה
המרכיבים ל12 יחידות:
  • 3 ביצים בגודל L
  • 60 מ"ל (1/4 כוס) שמן
  • 1 גביע שמנת חמוצה "תנובה"
  • מלח ופלפל
  • 125 גרם (¾ כוס + 2 כפות) קמח לבן
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 100 גרם פתיתי פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • 125 גרם בולגרית 5% "פיראוס" מפוררת
  • 200 גרם (¼ חבילה ואפשר גם יותר) ברוקולי "סנפרוסט" מופשר וקצוץ לחתיכות קטנות
גודל תבנית: תבנית מאפינס
הוראות הכנה:
  • 01.

    1 מחממים תנור לחום של 180°. להכנת המאפינס:

  • 02.

    טורפים בקערה את הביצים, השמן והשמנת החמוצה.

  • 03.

    מוסיפים את המלח, הקמח ואבקת האפייה וטורפים היטב.

  • 04.

    מוסיפים את הגבינות והברוקולי ומקפלים עד לקבלת בלילה אחידה.

  • 05.

    יוצקים לתבניות האישיות ואופים כ 30-40 דקות, עד שהמאפינס מתחילים להזהיב.

    טיימר מופעל
    00:40:00

הידעת?

כשחושבים על מאפינס, מיד עולה בראש מאפים מתוקים עם שוקולד, אוכמניות או תוספת מתוקה אחרת. אולם, למרבה הפלא, מאפינס יכול להיות גם מלוח. בין המאפינס המלוחים שולטים מאפינס ממולאים בגבינה. קבלו מתכון מפנק למאפינס גבינה ממולא גבינה וזיתים שישפר כל ארוחה באורך פלא. מאפינס הגבינה הטעימים והקלים האלה מושלמים לאכילה כפינוק בפני עצמו, כחלק מארוחת צהריים מאוזנת, או לטבול במרק חם. אם הילדים שלכם לא אוהבים סנדוויצ'ים, המאפינס האלו הם הפינוק המושלם כארוחת עשר לבית הספר! מתכון קל וטעים המהווה פתרון נהדר לארוחת 10 מזינה.

כדאי להכין כמות גדולה מכיוון שניתן להגיש סלסלה שלהם עם ארוחת הערב, ואז לשמור את הנותרים בקופסאות בשביל הבוקר שלמחרת. אולם כדאי שים לב טוב, מכיוון שמאפינס הגבינה האלו כנראה ייעלמו תוך שניות!

הכנת? כאן מדרגים
(8)