סופלה שוקולד חם ברוטב שוקולד כשר לפסח
מנה מושקעת מפנקת
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינוני
רמת מיומנות
המרכיבים ל10 מנות:
לסופלה:
- 300 גרם שוקולד מריר "כרמית"
- 1 כוס קמח מצה מנופה
- 200 גרם חמאה
- 1 כוס סוכר
- 5 ביצים
לציפוי השוקולד:
- 200 גרם שוקולד מריר "כרמית"
- 1 שמנת עמידה לקצפת "השף הלבן"
- 3 כפות קוניאק
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת הסופלה: מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
-
02.
ממיסים בקערה מעל סיר מים רותחים את השוקולד והחמאה.
-
03.
מוסיפים כוס סוכר ומערבבים.
-
04.
מוסיפים את חמשת הביצים וכוס קמח המצה ומערבבים את התערובת.
-
05.
יוצקים את התערובת לתבניות האישיות ואופים כ-10 דקות.
טיימר מופעל
-
06.
הכנת ציפוי שוקולד: ממיסים את השוקולד המריר מעל מים רותחים ומוסיפים את השמנת לשוקולד המומס,
-
07.
מערבבים עד לקבלת קרם אחיד.
-
08.
מוסיפים 3 כפות קוניאק ומערבבים. יוצקים מעל הסופלה החם.
-
09.
ניתן להגיש עם כדור גלידה או עם פירות חתוכים (כמו תותים).
הכנת? כאן מדרגים