לביבות סלק וגבינות | השף הלבן

לביבות סלק וגבינות

לביבות אדומות שתקצורנה מחמאות, לא לשכוח להגיש עם מטבל קרם פרש מרענן!

מאת: יונית צוקרמן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
לביבות סלק וגבינות
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב
המרכיבים ל6:
  • 5 סלקים מבושלים
  • 200 גרם (2 כוסות) פתיתי מוצרלה השף הלבן
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס (70 גרם) קמח
  • 1 כף שום כתוש
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • שמן לטיגון
להגשה
  • מעט בצל ירוק פרוס
  • 1 גביע שמנת חמוצה "תנובה"
הוראות הכנה:
  • 01.

    מגררים את הסלק בפומפייה גסה ומניחים כמה דקות במסננת, להגרת נוזלים. מעבירים לקערה, מוסיפים את הגבינה, הביצים, הקמח, השום, אגוז המוסקט, המלח והפלפל השחור ומערבבים לעיסה אחידה.

  • 02.

    מחממים את השמן בסיר בינוני. יוצרים מהעיסה כדורים בקוטר 6-5 ס"מ ומשטחים אותם. מטגנים כ-3 דקות מכל צד, עד להזהבה.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    מקשטים בבצל ירוק ומגישים בליווי שמנת חמוצה.

הכנת? כאן מדרגים
(3)