• עבור לתפריט ראשי
  • מעבר לתוכן מרכזי
  • עבור לעמודת צד
  • עבור לאזור תחתון
  • התחבר למטבח שלי
  • העלאת מתכון
השף הלבן  לוגו תנובה לוגו
תפריט
  • חנוכה
  • סלטים
    • סלטים לשבת
    • סלטים מיוחדים
  • לחמים לחמניות ומאפים
    • מאפים מלוחים
    • פשטידות וקיש
    • מתכונים לפיצה מכל הסוגים
    • בצק פילו
    • כריכים
  • עוגות עוגיות וקינוחים
    • מתכונים ורעיונות לקינוחים
      • גלידה
      • שייק
      • קינוחים אישיים
      • מתכון לפנקייק
    • עוגות בחושות
    • עוגות שוקולד
    • עוגות יום הולדת
    • עוגות גבינה
    • עוגות שמרים
    • עוגיות
      • עוגיות בריאות
      • עוגיות קוואקר
  • מתכונים נוספים
      • פסטיבל יווני
      • סוג הארוחה
        • מנות ראשונות
        • ארוחת בוקר
        • ארוחת ערב
      • סוג התבשיל
        • לחמים לחמניות ומאפים
        • סלטים
        • מרקים
        • מתכון לפנקייק
      • סגנון הבישול
        • מתכונים ב10 דקות
        • מכינים לילדים
        • מתכונים צמחוניים
        • מתכונים טבעוניים
      • חגים ומועדים
        • מתכונים לחג השבועות
        • חוברת שבועות 2019
        • מתכונים לפורים
        • מתכונים לפסח
        • מתכונים לסוכות
        • מתכונים ליום העצמאות
        • מתכונים לשבת
        • ראש השנה
        • עוגות יום הולדת
        • מתכונים לחנוכה
        • מתכונים לטו בשבט
      • ולקינוח...
        • עוגות עוגיות וקינוחים
        • קינוחים
      • חומרי גלם
        • קטניות
        • פירות
        • מתכונים עם בשר בקר
        • עוף
        • פסטה
        • דגים
        • ירקות
  • ספריית-השף
  • צור קשר
  • מפת אתר
כניסה למטבח שלי

לכל אחד יש את המטבח שלו, שמסודר בדיוק כמו שהוא אוהב.
הירשמו כאן ותוכלו לסדר את המטבח האישי שלכם: להעלות מתכונים שלכם, לשמור מתכונים שאהבתם, לשתף וליהנות מהטבות.

כניסה לאזור האישי שלי
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
זכור אותי
כניסה למטבח שלי
מרוב תיאבון שכחתם את הסיסמא? לא נורא.
הזינו את כתובת הדוא"ל שלכם והשף הלבן ישלח מיד הנחיות לאיפוס הסיסמא:
תודה

מייל איפוס סיסמא נשלח אליך
לכתובת הדוא"ל שהוזנה

במידה ולא התקבל דוא"ל אנא בדוק/י את כתובת הדוא"ל שעמה נרשמת לאתר

הצטרפות
איזה כיף שאתם איתנו!
בלי לבזבז זמן (בכל זאת, כולם כבר רעבים...)
מלאו את הפרטים בשדות הבאים וקדימה, השף הלבן מחכה!
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.
מצוין!
מייל עם אישור ההרשמה נשלח אליך ממש עכשיו
נא להזין סיסמא חדשה:
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
הסיסמא אופסה בהצלחה

נא לחץ כאן להתחברות

מעבר לתוכן מרכזי
גודל פונט
  • דף הבית
  • מתכונים לחג
  • ט"ו בשבט
  • קוביות בקר בפטריות וערמונים
ספריית-השף
  • חיתוכיות שקדים וקוקוס צ'יפס
  • מאפה פירות יבשים
  • שזיפים, משמשים ותאנים ממולאים בשר, צנוברים ונענע
  • כבדי עוף ברוטב תאנים ויין

קוביות בקר בפטריות וערמונים

קדרת בשר עשירה וחגיגית, שאפשר להכין יום קודם ולחמם מחדש לפני ההגשה.

מאת: עורך השף הלבן \ מקור מתכון : דנית סלומון \ צילום : יהודה סלומון \ עיצוב : יהודה סלומון
דרג:
קוביות בקר בפטריות וערמונים
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל
כמות מנות: 8
דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים גדולים קצוצים
  • 1.5 ק"ג בשר בקר "אדום אדום" (צ'אך, שייטל או נתח אחר שמתאים לצלי קדרה), חתוך לקוביות של 2 ס"מ
  • 1 כף סוכר חום
  • 3 כפות חומץ
  • ½ כפית פלפל שחור טחון טרי
  • ½ כפית קורנית (טימין) מיובשת
  • ½ כפית אורגנו מיובש
  • 2 כוסות מרק צח
  • 3 כפות קמח בלולות ב־¼ כוס מים
  • 400 גרם (2 סלסילות) פטריות שמפיניון, פרוסות לעובי 5 מ"מ
  • 200 גרם ערמונים קלופים (אפשר להשתמש בערמונים בוואקום)
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח

איך מכינים:

1. מחממים את השמן בסיר, ומטגנים את הבצל עד שיזהיב. מוסיפים את קוביות הבשר, ומטגנים תוך ערבוב עד שהן משנות את צבען. מוסיפים סוכר וחומץ, וממשיכים לטגן ולערבב עוד דקה.
2. מתבלים בפלפל, בקורנית ובאורגנו, מוסיפים את המרק ואת בלילת הקמח ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה תוך ערבוב תכוף, כדי למנוע היווצרות גושים ברוטב. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 1.5 שעות.
3. מוסיפים לסיר את הפטריות הפרוסות, את הערמונים ואת השום. טועמים ומתקנים את התיבול. מערבבים ומביאים שוב לרתיחה. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך שעה נוספת או עד שקוביות הבשר מתרככות.






אהבתם את המתכון? מעוניינים לטעום עוד ט"ו בשבט מבית השף הלבן? היכנסו לעמוד הלובי של ט"ו בשבט.
דרג:
הדוא"ל נשלח בהצלחה
  • חיתוכיות שקדים וקוקוס צ'יפס
  • מאפה פירות יבשים
  • שזיפים, משמשים ותאנים ממולאים בשר, צנוברים ונענע
  • כבדי עוף ברוטב תאנים ויין
  • פרגנו לשף!
    לחצו על הלב והראו לשף הלבן
    את המתכון שאהבתם
  • רוצים לשתף את המתכונים של השף?
    לחצו על השיתוף
  • אוהבים? שומרים!
    לחצו כאן ושמרו את המתכון באיזור
    האישי שלכם
|

הדוא"ל נשלח בהצלחה

דף הבית
  • מפת אתר
  • צור קשר
  • המתכונים שלי
  • העלאת מתכון
  • הצהרת נגישות
  • בלוג השף
  • תנאי שימוש
מתכונים נוספים
  • מוס רוזמרי חלבה
  • סופלה שוקולד
  • עלי סיגרים במילוי גבינה
  • מאפה גבינות וחצילים
  • פאי דובדבנים אישי
סוגי מתכונים
  • פסטה
  • מרקים
  • עוגות עוגיות וקינוחים
  • עוגות בחושות
  • עוגיות קוואקר
ערוצי השף הלבן
המוצרים שלנו
הירשמו כאן וקבלו את המתכונים הכי טריים ישירות למייל שלכם!
ההרשמה התקבלה בהצלחה, תודה.
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.
נרשמת בהצלחה
השף הלבן techmarketing
  • וואטסאפ
    לשף שלנו