• עבור לתפריט ראשי
  • מעבר לתוכן מרכזי
  • עבור לעמודת צד
  • עבור לאזור תחתון
  • התחבר למטבח שלי
  • העלאת מתכון
השף הלבן  לוגו תנובה לוגו
תפריט
  • חנוכה
  • סלטים
    • סלטים לשבת
    • סלטים מיוחדים
  • לחמים לחמניות ומאפים
    • מאפים מלוחים
    • פשטידות וקיש
    • מתכונים לפיצה מכל הסוגים
    • בצק פילו
    • כריכים
  • עוגות עוגיות וקינוחים
    • מתכונים ורעיונות לקינוחים
      • גלידה
      • שייק
      • קינוחים אישיים
      • מתכון לפנקייק
    • עוגות בחושות
    • עוגות שוקולד
    • עוגות יום הולדת
    • עוגות גבינה
    • עוגות שמרים
    • עוגיות
      • עוגיות בריאות
      • עוגיות קוואקר
  • מתכונים נוספים
      • פסטיבל יווני
      • סוג הארוחה
        • מנות ראשונות
        • ארוחת בוקר
        • ארוחת ערב
      • סוג התבשיל
        • לחמים לחמניות ומאפים
        • סלטים
        • מרקים
        • מתכון לפנקייק
      • סגנון הבישול
        • מתכונים ב10 דקות
        • מכינים לילדים
        • מתכונים צמחוניים
        • מתכונים טבעוניים
      • חגים ומועדים
        • מתכונים לחג השבועות
        • חוברת שבועות 2019
        • מתכונים לפורים
        • מתכונים לפסח
        • מתכונים לסוכות
        • מתכונים ליום העצמאות
        • מתכונים לשבת
        • ראש השנה
        • עוגות יום הולדת
        • מתכונים לחנוכה
        • מתכונים לטו בשבט
      • ולקינוח...
        • עוגות עוגיות וקינוחים
        • קינוחים
      • חומרי גלם
        • קטניות
        • פירות
        • מתכונים עם בשר בקר
        • עוף
        • פסטה
        • דגים
        • ירקות
  • ספריית-השף
  • צור קשר
  • מפת אתר
כניסה למטבח שלי

לכל אחד יש את המטבח שלו, שמסודר בדיוק כמו שהוא אוהב.
הירשמו כאן ותוכלו לסדר את המטבח האישי שלכם: להעלות מתכונים שלכם, לשמור מתכונים שאהבתם, לשתף וליהנות מהטבות.

כניסה לאזור האישי שלי
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
זכור אותי
כניסה למטבח שלי
מרוב תיאבון שכחתם את הסיסמא? לא נורא.
הזינו את כתובת הדוא"ל שלכם והשף הלבן ישלח מיד הנחיות לאיפוס הסיסמא:
תודה

מייל איפוס סיסמא נשלח אליך
לכתובת הדוא"ל שהוזנה

במידה ולא התקבל דוא"ל אנא בדוק/י את כתובת הדוא"ל שעמה נרשמת לאתר

הצטרפות
איזה כיף שאתם איתנו!
בלי לבזבז זמן (בכל זאת, כולם כבר רעבים...)
מלאו את הפרטים בשדות הבאים וקדימה, השף הלבן מחכה!
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.
מצוין!
מייל עם אישור ההרשמה נשלח אליך ממש עכשיו
נא להזין סיסמא חדשה:
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
הסיסמא אופסה בהצלחה

נא לחץ כאן להתחברות

מעבר לתוכן מרכזי
גודל פונט
  • דף הבית
  • מתכונים לחג
  • ט"ו בשבט
  • סלט וולדורף בננה
ספריית-השף
  • משולשי תמרים ואגוזים
  • טורט תמרים, שקדים ושוקולד
  • פטוצ'יני ברוטב שמנת, פסטו, בזיליקום וכוסברה פיקנטי
  • כדורי גבינת כנען תמרים ואגוזים

סלט וולדורף בננה

בננה היא תוספת מצוינת - גם אם לא שגרתית - לסלט וולדורף. ומה הולך הכי טוב עם בננה? שמנת חמוצה. אז הוספנו גם אותה לסלט.

מאת: עורך השף הלבן \ מקור מתכון : דנית סלומון \ צילום : יהודה סלומון \ עיצוב : יהודה סלומון
דרג:
סלט וולדורף בננה
עד 10 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי
דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 2 כוסות גבעולי סלרי פרוסים דק (בחרו בגבעולים הבהירים הפנימיים)
  • 2 כפות מיונז משובח
  • 2 כפות שמנת חמוצה "של פעם" 27%
  • 1 כפית חרדל דיז'ון חלק
  • 1 כף חומץ יין לבן
  • ½ כוס פקאנים קצוצים
  • מלח
  • סוכר
  • כפית מים
  • 1 תפוח עץ אדום גדול
  • 1 בננה גדולה - בשלה אך נטולת כתמים

איך מכינים:


1. מחממים מחבת מעל להבה בינונית־נמוכה. מוסיפים פקאנים, קורט נדיב של מלח, קורט נדיב של סוכר וכפית מים, ומקפיצים־מערבבים עד שכל המים מתאדים והפקאנים שחומים ופריכים. מעבירים את הפקאנים לצלחת.

2. חותכים את התפוח לקוביות קטנות ומעבירים לקערת ערבוב. קולפים את הבננה, חוצים אותה לאורכה ופורסים. מוסיפים את פרוסות הבננה לקערה, מטפטפים על הפירות את מיץ הלימון ומערבבים בתנועות הקפצה. מוסיפים את הסלרי וחצי כפית סוכר ומערבבים שוב.

3. טורפים יחד מיונז, שמנת, חרדל וחומץ יין ומוסיפים לסלט. מתבלים במעט מלח ומערבבים היטב. מעבירים את הסלט לקערת הגשה. לפני ההגשה זורים למעלה את הפקאנים הקלויים.

טיפ: לעלי סלרי ירוקים כהים טעם מריר ומרקם נוקשה שאינו מתאים לסלט (זרקו אותם או השתמשו בהם לתיבול מרק), אך לעלים של גבעולים ה"לב", אלה שצבעם ירוק חיוור מאוד, טעם מצוין, וכדאי להוסיף גם אותם לסלט.

אל תפספסו גם את המתכון לסלט החורפי הזה!

אהבתם את המתכון? מעוניינים לטעום עוד ט"ו בשבט מבית השף הלבן? היכנסו לעמוד הלובי של ט"ו בשבט.
דרג:
הדוא"ל נשלח בהצלחה
  • משולשי תמרים ואגוזים
  • טורט תמרים, שקדים ושוקולד
  • פטוצ'יני ברוטב שמנת, פסטו, בזיליקום וכוסברה פיקנטי
  • כדורי גבינת כנען תמרים ואגוזים
  • פרגנו לשף!
    לחצו על הלב והראו לשף הלבן
    את המתכון שאהבתם
  • רוצים לשתף את המתכונים של השף?
    לחצו על השיתוף
  • אוהבים? שומרים!
    לחצו כאן ושמרו את המתכון באיזור
    האישי שלכם
|

הדוא"ל נשלח בהצלחה

דף הבית
  • מפת אתר
  • צור קשר
  • המתכונים שלי
  • העלאת מתכון
  • הצהרת נגישות
  • בלוג השף
  • תנאי שימוש
מתכונים נוספים
  • מוס רוזמרי חלבה
  • סופלה שוקולד
  • עלי סיגרים במילוי גבינה
  • מאפה גבינות וחצילים
  • פאי דובדבנים אישי
סוגי מתכונים
  • פסטה
  • מרקים
  • עוגות עוגיות וקינוחים
  • עוגות בחושות
  • עוגיות קוואקר
ערוצי השף הלבן
המוצרים שלנו
הירשמו כאן וקבלו את המתכונים הכי טריים ישירות למייל שלכם!
ההרשמה התקבלה בהצלחה, תודה.
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.
נרשמת בהצלחה
השף הלבן techmarketing
  • וואטסאפ
    לשף שלנו